Yunanistan ile bir olan ABD, Türkiye sınırına 30 saldırı helikopteri indirdi

Geçtiğimiz sene Yunanistan, ülkenin kuzeyinde bulunan stratejik Dedeağaç limanına ABD'nin üs açması kararını vermişti. Bugün gelen yeni habere göre; ABD'nin Yunanistan ile yapılan ortak tatbikatının ardından, 30 adet "Black Hawk" tipi saldırı helikopterlerinin Dedeağaç'taki Dimokritos Havalimanı'nı merkez üs olarak kullanacağı açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.01.2021 16:17 GÜNCELLEME 28.01.2021 16:46 DÜNYA
Yunanistan ile bir olan ABD, Türkiye sınırına 30 saldırı helikopteri indirdi
Yunanistan ile bir olan ABD, Türkiye sınırına 30 saldırı helikopteri indirdi

Yunanistan 61'inci istikşafi görüşmeleri ile Türkiye ile ilişkileri sıcak tutmak için uğraşırken, diğer yandan ABD ile ortak askeri tatbikatlara hız verdi. Yunanistan'ın ABD ile ortak tatbikat sonrası, Amerikan silahlı kuvvetlerine Trakya bölgesine askeri yığınak için izin verdiği bildirildi.

Türkiye-Yunanistan sınırının yakınında bulunan Dedeağaç'taki üs, ABD askeri üssü olacak.

30 SALDIRI HELİKOPTERİ ÜSSE İNDİ

Batı Trakya bölgesinde bulunan Dedeağaç (Aleksandrupolis) Dimokritos Havalimanı Müdürü Stelios Zantanidis'in yerel medyaya yaptığı açıklamada, ABD'ye ait 30'dan fazla "Black Hawk" saldırı helikopterinin, Dimokritos Havalimanı'nı üs olarak kullanacağını belirtti.

Helikopterler hangarda bekletilirken böyle görüntülendi.

ABD ASKERLERİ İÇİN OFİS TALEBİ

Şubat-Ağustos arasında havalimanını üs olarak kullanacak helikopterlerin aynı zamanda yakıt ikmali ve bakımının da yine havalimanında yapılacağı ifade edildi. ABD'nin Dedeağaç Havalimanı Müdürü Zantanidis'ten hangar, Amerikalı komutanlar için ofis ve idari alanlar talebinde bulunduğunu açıkladı.

Lozan Anlaşması'nı deldiler! Yunanistan Türkiye'ye karşı yasaklı bölgede ABD'ye üs tahsis etti

LOZAN'I DELDİLER! HEDEF TÜRK BOĞAZLARINI BYPASS ETMEK

18 adamızı işgal eden Yunanistan, Lozan Barış Anlaşması gereği askersiz olması gereken Dedeağaç'ta ABD'ye üs vermişti. ABD, buradan Bulgaristan ve Romanya'daki üsleri arasında bağlantı sağlayıp Türk Boğazlarını bypass etmeye çalışacak.

Yunan basını akılalmaz planı yazdı! ABD gözünü Türk Boğazları'na dikti

ASKERİ MÜHİMMATLAR İNDİRİLMİŞTİ

Lozan Barış Anlaşması'na göre Dedeağaç, asker bulunmaması gereken bir bölge. Dedeağaç'a 101. ABD Hava İndirme Tümeni'ne ait Skorsky helikopterler ile askeri araçlar ve mühimmat indirilmişti.

TÜRK BOĞAZLARINA ALTERNATİF OLUŞTURMAK İÇİN ALTYAPI ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİLER

Üssün açıldığı dönemde Yunan Kathimerini gazetesinde yer alan bir haberde, ABD'nin İstanbul ve Çanakkale Boğazlarına alternatif bir rota oluşturmak amacıyla Yunanistan'ın kuzey liman kentlerine altyapı yatırımı yaptığını iddia etmişti.

KAYNAK : Haber7, DHA
YORUMLAR 225 TÜMÜ
  • Kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaplan, çita vs. avlarına yaklaşırken, adım adım, dura dura nasıl geldiğini herkes biliyordur. Adamlar bize saldırmayı kafaya koymuş. Biz hiçbir çözüme yaramayacak, içi boş saçma sapan tartışmalarla zamanımızı, enerjimizi harcıyoruz. Birşeyleri istemek ayrı şey onu yapacak gücümüzün olması başka şey. Batı laf eder diye biz daha Pkklıları, Fetöcüleri idam edemiyoruz. Ümitsizlik için değil adım atmamız gerektiği için yazıyorum.
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya devletleri türkiyenin önünü kesmek için ellerinden geleni yapıyorlar, amerika haddini aşıyor, yunanistan haddini tam aştı dersini vermek lagzim yetti artık.
    Cevapla
  • Enver 3 yıl önce Şikayet Et
    bu yunan millet değil illet, çapulcu. kullanılan bir ... farkı yoktur. 1.dünya savaşında ingilizler vs kullandı. şimdi de abd kullanacak. bakalım .
    Cevapla
  • YALNIZ ADAM 3 yıl önce Şikayet Et
    hadef 2023 e ülkemizi zayıflatmak mahkum etmek birde gözümüze baka baka 90 yıldır yalan söylüyorlar lozan sonsuzdur kimi kandırıyorlar kendilerini ama unutmuşlar sonsuz tek olan YÜCE ALLAHI TIR kafirler imansızlar yalacılar işte bu chp nin yanında şeytan bile gezmez ve şeytan chp nin şerrinden yalanlarından kaçar işte sana suçlu ahmet duran
    Cevapla
  • YALNIZ ADAM 3 yıl önce Şikayet Et
    ahmet duran kabahat abd nin değil kabahat itihhak terakki 1. dünya savaşına OSMANLIYI bile bile ateşeşin attı yani ittihakki terakki ve ülke kurduk diye öğünenlerin suçu lozanda açıktan sattılar cumhuriyetçiler ittihakkiciler tam bir yunan ermeni ingiliz yahudi tohumuydu orta doğuda israil doğuda ermeni pkk batıda yunan ırakta ingiliz içimizde chp hdp ip tambir soysuz vatan hainleri bunlar işte sana ısbatlı suçlular bak hepsinden haberleri var abd nin sözde yunan adaları denilen yerde istediğini yapıyor chp ip hdp nin haberi var ama onlar ülkemizde başka şeylerin peşinde bizle iftira atma peşinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR