Almanya’da 50 milyon FFP2 tipi maske ücretsiz olarak dağıtılacak

Almanya’da yaşlıların ardından şimdi de ihtiyaç sahibi vatandaşlara toplam 50 milyon FFP2 tipi maske ücretsiz olarak dağıtılacak.

ABONE OL
GİRİŞ 28.01.2021 23:15 GÜNCELLEME 28.01.2021 23:24 DÜNYA
Almanya’da 50 milyon FFP2 tipi maske ücretsiz olarak dağıtılacak
Almanya’da 50 milyon FFP2 tipi maske ücretsiz olarak dağıtılacak

Koronavirüs salgını nedeni ile önlemlerin sıkılaştırıldığı Almanya’da hükümet ücretsiz maske dağıtımına devam ediyor. Sağlık Bakanı Jens Spahn ile Sosyal İşler Bakanı Hubertus Heil yaptıkları ortak basın açıklamasında, yaşlıların ardından şimdi de ihtiyaç sahibi vatandaşlara toplam 50 milyon FFP2 tipi maskenin ücretsiz olarak dağıtılacağını duyurdu.

Kişi başı 10 adet maske dağıtılacağını belirten Spahn, vatandaşların maskeleri bağlı bulundukları sağlık sigortası kurumlarından alacakları mektup ve kimlik kartıyla birlikte belirli bir süre içinde eczanelerden alabileceğini açıkladı.

"VATANDAŞLARA MASKE HEDİYE EDEREK DESTEK OLACAĞIZ"

Sağlık Bakanı Spahn, son günlerde salgınla alakalı olarak açıklanan rakamların cesaretlendirici olduğunu ifade ederek, salgının seyrinin düşüşe geçtiğini belirtti. Spahn, “Virüsün mutasyonları nedeniyle, artık toplu taşıma araçlarında ve mağazalarda tıbbi koruyucu maske takma zorunluluğu bulunuyor. Bundan dolayı da önlemlerini karşılayabilmek için olabildiğince ihtiyaç sahiplerine ve sosyal yardım alan vatandaşa yardımcı olmakla için maske hediye ederek destek olacağız" dedi.

 

YORUMLAR 1
  • aksaraylı 3 yıl önce Şikayet Et
    siz önce 6 trilyon borcunuzu ödeyin biz borcumuzu kapattık
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR