Güney Kore'nin yeni savaş uçağı ortaya çıktı

Güney Kore Savunma Tedarik Programı Ajansı (DAPA), KF-X prototipinin planlanandan haftalar önce, Nisan ayı sonunda tanıtılacağını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.02.2021 16:25 GÜNCELLEME 05.02.2021 09:17 DÜNYA
Güney Kore'nin yeni savaş uçağı ortaya çıktı
Güney Kore'nin yeni savaş uçağı ortaya çıktı

Güney Kore'nin yerel kaynaklarla geliştirdiği savaş uçağının prototipi montajın son aşamasında. Güney Kore, 2015'ten beri Hava Kuvvetlerinin F-4 ve F-5 jet filosunun yerini alacak son teknoloji bir savaş uçağı geliştirmek için KF-X projesi üzerinde çalışıyor. Söz konusu projenin maliyeti 7,3 milyar dolar.

DAPA, KF-X prototipinin, planlanandan haftalar önce, Nisan ayı sonunda tanıtılacağını duyurdu. Yetkililerin aktardığı bilgilere göre, Hava Kuvvetleri'ne 2028 yılına kadar 40 adet ve 2032 yılına kadar 80 adet uçağın teslim edilmesi planlanıyor.

KF-X ÇOK MAKSATLI SAVAŞ UÇAĞI

Kore Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri ve Endonezya Hava Kuvvetleri için Kore Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilmekte olan KF-X projesinin geliştirme aşması Aralık 2015'te başladı. Savaş uçağını önemli kılan unsurlardan biri, Güney Kore teknolojisiyle geliştirilen aktif aşamalı anten dizisine sahip bir radar sistemi.

5 yıl sürecek montaj ve üretim çalışmalarının ardından, KF-X'in yer ve uçuş testlerinden geçeceği belirtiliyor. 2026 yılına kadar tamamlanması ve ardından uçağının seri üretimine başlanması planlanıyor.

Üreticilerin planlarına göre uçak Mach (Ses hızı) 1.81'e kadar hızlanabilecek. Toplam ağırlığı 7.7 tona kadar silah taşıyabilecek. Yakıt ikmali veya ilave yakıt tankları olmadan 2 bin 900 km uçabilecek.

KAYNAK : Star.com
YORUMLAR 3
  • 2esba3 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bizimde olur. Durmak yok yola devam.
    Cevapla
  • uygurlu 3 yıl önce Şikayet Et
    darısı başımıza
    Cevapla
  • Bremenli 3 yıl önce Şikayet Et
    aaammmmiiiiiiiiinnn
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR