Macron'dan Türkiye'ye akılalmaz sözler! Erdoğan'dan sert cevap

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" lafını Türkiye yüzünden kullandığını söyleyerek, "Türkiye, Suriye, Libya, Dağlık Karabağ ve Doğu Akdeniz'de AB ve NATO'daki partnerlerine karşı dostane olmayan sistemik bir davranış sergiledi" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, Macron'un sözlerine tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.02.2021 17:02 GÜNCELLEME 05.02.2021 17:03 DÜNYA
Macron'dan Türkiye'ye akılalmaz sözler! Erdoğan'dan sert cevap
Macron'dan Türkiye'ye akılalmaz sözler! Erdoğan'dan sert cevap

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Atlantic Council (Atlantik Konseyi) isimli düşünce kuruluşunun programına katıldı.

Burada Türkiye'ye karşı açıklamalarda bulunan Macron, şu ifadeleri kullandı;

"Türkiye 2 yıl önce NATO, ABD ve Fransa ile hiçbir koordinasyon kurmadan Suriye'nin kuzeyinde bir operasyon yaptı. Askerlerimiz sahadayken bunu yaptılar. SDG'nin PKK'lı olduğunu iddia ederek bunu yaptılar. Bazıları için bu doğru. Bizim uzantılarımıza karşı savaş açtılar. Bunun sonucunda NATO, ABD ve Fransa'nın güvenilirliği tamamen yok oldu. Bizle hiçbir koordinasyon yapmazken size nasıl güvenelim? Türkiye, Libya, Karabağ ve Doğu Akdeniz'de AB ve NATO'daki partnerlerine karşı dostane olmayan sistemik bir davranış sergiledi. NATO'nun beyin ölümü lafını bu yüzden kullandım. Türkiye ile neleri çözmek istiyoruz? Libya'daki durumu çözmek, Libya'daki Türk askerlerinden kurtulmak, Türkiye tarafından Suriye'den Libya'ya sevk edilen binlerce cihatçıdan kurtulmak."

ERDOĞAN'DAN SERT TEPKİ

Cuma çıkışlı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macron'un sözlerine tepki göstererek, "Türkiye Libya'dan asker çeksin diyor. Macron bu işi öğrenemedi. Öğrenmesi için de daha çok vakit yemesi lazım. Türkiye orada keyfinden bulunmuyor. Kendilerinin işgal ettikleri Mali'den gelenler var. Türkiye bir yere barış için gider. Libya davet etmiştir ve bu davet üzerine biz orada bulunuyor" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 82 TÜMÜ
  • Yozgatlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Makeron türk askeri ordan çıksın diyorsun sen bizden önce ve davetsiz bi şekilde oradaydın biz ise davet edilip senin gibi sömürücüleri eski topraklarımızdan atıyoruz
    Cevapla
  • erdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    fransa zaten bitik durumda son cirpinislari bunlar
    Cevapla
  • Tcli 3 yıl önce Şikayet Et
    Gel kanka bir öpücükte sana atalım
    Cevapla
  • Ronin 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ile Türkiye savaş durumuna geldiğinde ölü taklidi yapan NATO içi boş bir yapı tek amacı Amerikan menfaatlerini korumak .Bir kaç kırıntı kapma derdinde olan Amerika’nın artıkları ile beslenen küçük emperyalist çıkmış utanmadan konuşuyor birde..
    Cevapla
  • Birbilmeyen 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaddafi Elyese sarayının bahçesinde çadır kurduktan bir süre sonra Libyanın parasına çökmek için apar topar tek başınıza Libyayı bombaladınız. Yangına benzin döktünüz. Hem paraya hem petrole çökecektiniz ama Türkiye planlarınıźı bozdu.Artık ancak hayalini görürsünüz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR