Kim Jong-un'dan yeni tehdit: Hak ettikleri cezayı keseriz

Kuzey Kore kendisini provoke eden ülkeleri, "en ufak bir kışkırtmada bile ilk saldırıyı gerçekleştirmek ve hak ettiği biçimde cezalandırmakla" tehdit etti.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2021 13:28 GÜNCELLEME 08.02.2021 15:59 DÜNYA
Kim Jong-un'dan yeni tehdit: Hak ettikleri cezayı keseriz
Kim Jong-un'dan yeni tehdit: Hak ettikleri cezayı keseriz

Kuzey Kore İşçi Partisinin resmi yayın organı Rodong Sinmun'un Kuzey Kore ordusunun kuruluş yılında yayımladığı haberde, "Halkımızın ordusu, her türlü savaşa karşı cevap verebilecek güçlü savaş becerilerine sahip, yenilmez ve güçlü bir ordudur" ifadesine yer verildi.

Haberde, Kuzey Kore'nin, kendisini provoke eden ülkeleri "en ufak bir kışkırtmada bile ilk saldırıyı gerçekleştirmek ve hak ettiği biçimde cezalandırmakla" tehdit ettiği aktarıldı.

YENİ FÜZELERİN SERGİLENDİĞİ TÖREN

Kuzey Kore'de 15 Ocak'ta denizaltıdan fırlatılabilme özelliğine sahip yeni füzelerin sergilendiği askeri geçit töreni düzenlenmişti.

Kore Merkezi Haber Ajansının (KCNA) haberine göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'da katıldığı, Kim Il-sung Meydanı'ndaki törende sergilenen yeni balistik füzeler, "dünyanın en güçlü silahı" olarak nitelendirilmişti.

Binlerce askerin ve sivilin bir araya geldiği törende, Güney Kore ve Japonya'daki hedefleri vurabilecek kapasitede, mobil kara araçlarıyla fırlatılan katı yakıtlı silahlar gösterilmişti.

Uzmanlar, füzelerin ve ağır silahların sergilendiği töreni, ABD'de 20 Ocak'ta göreve gelen Biden yönetimine karşı bir gövde gösterisi olarak yorumlamıştı.

Kuzey Kore lideri, Kore İşçi Partisi 8. Kongresi'nde, geliştirilmekte olan yüksek teknolojili silah sistemlerinin listesini açıklayarak, nükleer silah deposunu güçlendirme tehdidinde bulunmuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Trump'ın deyimiyle " Küçük Roket Adam" ı seviyorum. Bakın nükleeri olan horozlanıyor ve kimse birşey yapamıyor. Örnek alalım.
    Cevapla
  • xray 3 yıl önce Şikayet Et
    İşte bir dengesiz daha. Vatandaşlarının yiyecek ekmeği yok. Her seferinde posta koyuyor. Kaddafi de böyle esip gülüyordu. Çadırında vurulunca kendine geldi.
    Cevapla
  • CABBAR 3 yıl önce Şikayet Et
    ya gaddafi,yi bilmiyorsun yada lübnanı.Gaddafi halkını her zaman refah seviyesini yüksek tutmuştur.Yeni evlenene ev, yurtdışı eğitim yapanın tüm masraflarını karşılamak gibi sayamayacağım çok örnekleri var.Ama şimdi halkı sürünüyor.ALLAH NANKÖRLERİ SEVMEZ....
    Cevapla
  • xxx 3 yıl önce Şikayet Et
    ziya...:) Biden o yanaklardan nükleer makas alır
    Cevapla
  • Kazım 58 3 yıl önce Şikayet Et
    Kore savaşında haddinizi bildirmiştik çekik gözlü böcek.
    Cevapla
  • Ayân 3 yıl önce Şikayet Et
    Tırı vırı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR