Miçotakis'ten haddi aşan sözler!

Son Dakika Haberi; Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne ziyarette bulunan Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis, Helenizm (Adayı Yunanlaştırmak) ağzıyla konuşarak Türk askerini işgalcilikle suçladı. Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ise Türk askerinin adadaki varlığı ile ilgili ‘tehdit koşulları altında yapıcı bir diyalog beklenemeyeceğini’ söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2021 22:15 GÜNCELLEME 09.02.2021 00:47 DÜNYA
Miçotakis'ten haddi aşan sözler!
Miçotakis'ten haddi aşan sözler!

Doğu Akdeniz’de gerilimi tırmandıran Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne yaptığı ziyarette Rum lideri Nikos Anastasiadis ile bir araya geldi. Miçotakis, stratejik dış politika hedeflerinin adadaki sözde ‘Türk işgalini’ sona erdirmek olduğunu söyledi.

NİKOS ANASTASİADİS: TÜRK ASKERİNİN ADADAKİ VARLIĞINI SONA ERDİRECEK BİR ÇÖZÜM BULUNMALI

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ise açıklamasında, Miçotakis’le Kıbrıs sorununu ve gayri resmi beşli konferans konularını görüştüklerini belirtirken, BM Genel Sekreteri tarafından yapılacağı öngörülen gayri resmi beşli konferansa katılacaklarını yineledi. Anastasiadis, arzu edilen çözüm temeline ilişkin görüşlerinin net olduğunu, BM Güvenlik Konseyi kararları ve AB normları çerçevesinde, ‘çağ dışı kalmış garantörlük sistemi’ ile Türk askerinin adadaki varlığını sona erdirecek ve ‘dönüşümden sonra oluşacak yeni oluşumun fonksiyonelliğini’ sağlayacak bir çözüm arzu ettiklerini ifade etti.  Kıbrıs sorununun çözümü çabalarında yapıcı bir diyaloğun gerçekleşebilmesi için iyi bir ortamın olması gerektiğini kaydeden Anastasiadis, ‘tehdit koşulları altında yapıcı bir diyalog beklenemeyeceğini’ söyledi.

AB KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ ÇABALARINA DAHA ETKİN KATILMALI

Anastasiadis, uygun ortamın sağlanabilmesi için Türkiye’nin katkısının gerekli olduğunu da iddia ederek, AB’nin de Kıbrıs sorununun çözümü çabalarına daha etkin katılımını ve dayanışmasını beklediklerinin altını çizdi. Miçotakis’in kendisine, Yunanistan ile Türkiye arasındaki müzakereler hakkında geniş bilgi aktardığını da ifade eden Anastasiadis, bölge ülkelerinden yetkililerin katılacağı bölgesel bir toplantıdan bahsederek, daha fazla ayrıntı vermek istemediğini dile getirdi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 142 TÜMÜ
  • SOYSALMEDYA 3 yıl önce Şikayet Et
    Lo lo miço halkın açlıktan kıvranıyo, sen ne ayaksın
    Cevapla
  • Türkoğlutürk. 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim de katıldığım 1974 . Kıbrıs harekatında, Neden tamamını Rumlardan arındırmadık diye hayıflanıyorum.
    Cevapla
  • Namık 3 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Erbakan o zaman Ecevit'e bırak askeri gidebildiği kadar gitsin demişti ama Ecevit tarafından uygulanmadı, 47 senedir de bu sıkıntıyı çekiyoruz.
    Cevapla
  • Muammer 3 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlının İngilizlere emanet ettiği adayı İngilizler size hediye etti. O adada hiç hakkınız yok yunanlılar adayı terk edin.
    Cevapla
  • Derman 3 yıl önce Şikayet Et
    Tek çözüm savasmak ona da ne güçün yeter ne de yüregin iç kimse de senin için Türkiye yi karsisina almaz
    Cevapla
  • Selim Takış 3 yıl önce Şikayet Et
    böyle giderse ada larıda Yunanistan ıda bize Teslim edeceksiniz. Azgın Sirke hesabı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR