2050 Türkiye haritası gündeme bomba gibi düştü

"Gölge CIA" olarak bilinen Stratfor'un 2050 yılında Türkiye'nin etki alanlarını öngördüğü 2008 yılı kaynaklı haritası yeniden gündem oldu. Amerikan devlet kurumlarına ve birçok Amerikan şirketine istihbarat sağlayan Stratfor, daha önce de Türkiye'nin bölünmüş bir haritasını yayınlayarak tepkileri üzerine çekmişti.

ABONE OL
GİRİŞ 09.02.2021 17:34 GÜNCELLEME 11.02.2021 15:15 DÜNYA
2050 Türkiye haritası gündeme bomba gibi düştü
2050 Türkiye haritası gündeme bomba gibi düştü

Türkiye'nin Orta Doğu'dan Akdeniz'e, oradan da Orta Asya'ya uzanan bir coğrafyada etkinliğini artırması, bölge ülkelerinden ziyade Batılı güçleri tedirgin etti.

STRATFOR'UN TÜRKİYE HARİTASI

Daha önce parçalanmış Türkiye haritası da yayınlayan düşünce kuruluşu Stratfor'un, bu sefer de 2050 yılı ile ilgili bir öngörüde bulunduğu harita gündem oldu. Stratfor'un kurucusu George Friedman'ın "Gelecek 100 Yıl" adlı kitabında yer alan haritada, Türkiye için 2050 yılında öngörülen etki alanları gösteriliyor.

2050'DE TÜRKİYE'NİN ETKİ ALANLARI

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) birimleriyle birlikte özel kuruluşlara da kritik istihbarat satan ve "Gölge CIA" olarak bilinen Stratfor'un 2008 yılı kaynaklı söz konusu haritasında, 2050 yılında Türkiye'nin etki alanındaki ülkeler şunlar: "Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Libya, Mısır, Suriye, Irak, Lübnan, Ürdün, Suudi Arabistan, Umman, Yemen, Körfez ülkeleri, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Kırım, Türkmenistan ve Kazakistan'ın bulunduğu Hazar havzası."

Strafor daha önce Türkiye'yi böldüğü bir harita yayınlamıştı

STRATFOR'UN ÖZ GEÇMİŞİ

Merkezi Teksas'ta bulunan Stratfor, bir küresel istihbarat şirketi. Hindistan Bhopal'daki Dow Chemical ile, savaş uçağı üreticileri Lockheed Martin, Northrop Grumman ve Raytheon gibi büyük şirketlerin yanı sıra, İç Güvenlik Bakanlığı, Deniz Piyadeleri Komutanlığı ve Askeri İstihbarat Örgütü gibi Amerikan devletinin kurumlarına da gizli istihbarat sağlıyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 328 TÜMÜ
  • RessamBey 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay bee.. Rusya yı bile almışız Gerçek Türk haritası SAHTE İNGİLİZ HARITALARINA BENZEMEZ!! jejfjfjdjdjdj
    Cevapla
  • test 1 yıl önce Şikayet Et
    hayali bile türkiyeye çok büyüktür. türkiye için olamaz MÜSLÜMANLARIN DEVLETİ için çok doğal
    Cevapla
  • test 1 yıl önce Şikayet Et
    imkansız, hayal kurmaktır. Ha darbe rejimi kalkar adı türkiye olmaz ırki çağrışım olmaz yönetimde de ırki referanslar bulunma o vakit ümmet bilinci oluşur ölye olursada zaten bu haritadan azı kurtarmaz kolayca kıtalar tekrar birleşir sonra ver elini viyana ver elini venedik ver elini vatikan.
    Cevapla
  • Naystu Mityu ( fb ) 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerigalı bizimle eğlenir...
    Cevapla
  • emin 3 yıl önce Şikayet Et
    bütün orta doğuyu , kuzey afrikayı, orta asya yı, karadeniz ve çevresini, balkanları ekleyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR