Çin'de koronavirüsün kökenini araştıran DSÖ'den Wuhan açıklaması: Kanıt bulamadık

Yeni tip koronavirüsün çıktığı yer olarak düşünülen Wuhan'da haftalardır araştırmalar yürüten DSÖ ekibi, virüsün hayvandan insana geçmiş olma ihtimalinin yüksek olduğunu, ancak yarasa ve pangolinlerin Kovid-19'u insanlara bulaştırdığına dair bir kanıt olmadığını belirterek, "Aralık 2019'dan önce Wuhan'da Kovid-19 olduğuna dair de bir kanıt yok" açıklamasını yaptı: "Virüs, Çin'in başka bir şehrinde çıkmış olabilir."

ABONE OL
GİRİŞ 09.02.2021 13:20 GÜNCELLEME 09.02.2021 16:20 DÜNYA
Çin'de koronavirüsün kökenini araştıran DSÖ'den Wuhan açıklaması: Kanıt bulamadık
Çin'de koronavirüsün kökenini araştıran DSÖ'den Wuhan açıklaması: Kanıt bulamadık

Çin'in Wuhan kentinde yeni tip koronavirüsün kaynağını bulmak için bulunan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekibinin araştırmasında sona gelindi.

Bugün itibarıyla araştırmalarını sonlandırarak Wuhan'dan ayrılmaya hazırlanan ekip, düzenlediği basın toplantısında ulaştıkları bulguları dünyayla paylaştı.

Yeni tip koronavirüsün çıktığı yer olarak düşünülen Wuhan'da haftalardır araştırmalar yürüten DSÖ ekibi, virüsün hayvandan insana geçmiş olma ihtimalinin yüksek olduğunu, ancak yarasa ve pangolinlerin Kovid-19'u insanlara bulaştırdığına dair bir kanıt olmadığını belirterek, "Aralık 2019'dan önce Wuhan'da Kovid-19 olduğuna dair de bir kanıt yok" açıklamasını yaptı. DSÖ yetkilileri, virüsün Wuhan'dan önce Çin'in diğer bölgelerinde çıkmış olabileceğini belirtti. Yetkililer öte yandan, virüsün laboratuvardan sızdığı iddialarının yüksek ihtimalle yanlış olduğunu kaydetti.

Heyetin başkanlığını yapan Dr. Peter Ben Embarek, virüsün donmuş gıda yoluyla yayılmış olabileceğinin de düşünüldüğünü belirtti.

İLK KEZ WUHAN'DA TESPİT EDİLMİŞTİ

Dünya, Kovid-19 salgınından ilk kez Çin'in 31 Aralık 2019'da Hubei eyaletine bağlı Wuhan kentinde "kaynağı bilinmeyen gizemli solunum yolu hastalığının" ortaya çıktığını DSÖ'ye bildirmesiyle haberdar olmuştu.

Hastalık, ilk kez Wuhan'da deniz ürünleri gıda pazarını ziyaret eden kişilerde görülmüş, sebebi anlaşılamayan "solunum rahatsızlığı" şikayetiyle 17 Kasım'da ilk hasta hastaneye başvurmuştu.

Akciğer iltihaplanmasına yol açan hastalığa yarasalarda bulunan bir beta koronavirüsün mutasyona uğramış hali olduğu tahmin edilen, daha önce bilinmeyen türdeki bir koronavirüsün sebep olduğu anlaşılmıştı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 115 TÜMÜ
  • Jale 3 yıl önce Şikayet Et
    Cin üçüncü dünya savaşını gerçekleştirdi nüfusu fazla olduğu için 5 10 milyon insanın ölümünü göze alarak virüsü dünyaya yaydı dünyayı salladı nükler silahlarla yapsaydı bukadar kıyım yapamazdı
    Cevapla
  • Bobby 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamam, virüs yok inanmıyorsunuz. Evde hasta olan neden ağır geçiriyor. Farkında mısınız? Pozitif olanların yüzünde değişiklikler oluyor. Sosyal mesafe, maske artık bir parçamız oldu.
    Cevapla
  • Serra 3 yıl önce Şikayet Et
    Çini dünya hafife alıyor çin de dünyayı parmağında oynatıyor artık süpergüç çin aşıyla herkesi satın aldı çin aleyhine kim konuşursa onla işbirliği yapmazlar dsö bunu iyi biliyor sırf tepkileri susturmak için gitti iş yapmak için değil
    Cevapla
  • Avrupalı Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    O Rapuru bende yazardım. Üstünden bir seneden fazla geçmiş. Adamlar tespit için gidiyorlar. Tabii, herseyi temizledikten sonra. Artık inandırıcı gelmiyor böyle haberler.
    Cevapla
  • Şeyhmus 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüs bir laboratuar da bir profesör tarafında çıkarıldı ve profesör kasıtlı öldürüldü
    Cevapla
  • Ahmet Tarik 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru tespit
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR