ABD'de 54 senatör Biden'a mektup yazıp Türkiye'yi kötüledi

ABD Başkanı Joe Biden'a mektup yazan 50'den fazla senatör, Türkiye'nin iç siyasette iyice marjinalleştiğini, gazetecilerin susturulduğunu, müttefikleri YPG'ye "küstahça" saldırılar yapıldığını, tüm uyarılara rağmen Rusya'dan S-400'lerin alındığını ve FETÖ'cülerin peşine düşüldüğü saçmalıklarını öne sürerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a baskı yapılması çağrısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 11.02.2021 08:27 GÜNCELLEME 11.02.2021 08:28 DÜNYA
ABD'de 54 senatör Biden'a mektup yazıp Türkiye'yi kötüledi
ABD'de 54 senatör Biden'a mektup yazıp Türkiye'yi kötüledi

ABD 50'den fazla senatör, Başkan Joe Biden'a Türkiye ile ilgili mektup yazarak, skandal ithamlarda bulundu.

BASKI YAPILMASI ÇAĞRISI

Senato'da toplam 100 üye bulunuyor. Bunlardan 54'ünün imza attığı mektupta, Biden yönetiminden Türkiye'deki insan haklarını korumak için daha çok baskı yapması istendi. Ron Wyden ve Marco Rubio tarafından hazırlanan mektupta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iç siyasette muhalefeti marjinalleştirdiği, eleştiri yapan basını susturduğu ve gazetecileri tutukladığı gibi saçma iddialara yer verilirken, dış politikada atılan adımlar da eleştirildi.

MEKTUBUN İNGİLİZCESİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKASINA LAF ATILDI

Hem Cumhuriyetçilerin hem de Demokratların imzasını taşıyan mektupta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dış politikasının zaman içinde "kavgacı" bir hal aldığı öne sürüldü.

Biden ve Erdoğan

TERÖR ÖRGÜTLERİNE SAHİP ÇIKTILAR

Türkiye'nin YPG'ye operasyonlarını "onlar DAEŞ'la savaşıyorlardı" diyerek örgütü korumaya almaya çalışılan mektupta, "Türkiye, Suriye'de DAEŞ ile savaşan ABD destekli Kürtlere küstahça saldırdı, tüm uyarılara rağmen Rus hava savunma sistemi S-400'leri satın aldı ve Azerbaycan'ı Ermenistan ile toprak anlaşmazlığını çözmek için şiddet kullanmaya teşvik etti" gibi ifadeler kullanıldı.

Konuyu 15 Temmuz darbe girişimine getiren ve FETÖ üyelerini iade etmemelerini örtbas etmeye kalkışan senatörler, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ve diğer ülkelere 2016'daki başarısız darbeden sorumlu olduğu Türk vatandaşlarını iade etmeleri için baskı yapmaya çalıştı. Erdoğan hükümeti, ABD'deki NBA oyuncusu Enes Kanter gibi kendisini eleştirenleri susturmaya çalıştı" sözleriyle FETÖ mensuplarına kol kanat gerdi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 101 TÜMÜ
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Anlayamadığım konu "S- 400 ler savunma silahı değil mi?Savunma silahı..Eee "Yunanistanda S-300, SA-15, SA-8 gibi Rus füzeleri varken, neden bize S-400 almayın baskıları? Dertleri ne? Yoksa bize saldırmayı mı düşünüyorlar ? Saldırı silahı olsa ki bence oda olmalı hani biraz anlaşılır feryadınız? ABD Türkiyeden güneydoğuyu da koparma aşamasında sorun yaşamamak isteğinde! F-35 ile Teknolojik esaret altına alacağı Türkiye'nin "S-400 alarak kendilerine tehdit olmaması" için debeleniyor
    Cevapla
  • hakmyemez 3 yıl önce Şikayet Et
    onlar yahudi ermeni yunan lobisidir kesin akilli olun
    Cevapla
  • Ankarali 3 yıl önce Şikayet Et
    It ürür kervan yürür
    Cevapla
  • Ankarali 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin iç işlerine karışmak kimsenin haddine deyil akıllı olun karşınızda eski türkiye yok
    Cevapla
  • Torso 3 yıl önce Şikayet Et
    Bız sustukca onlar yureklenıyor zaten o cesaretlerı olsa ısı coktan bıtırmıslerdı ancak alternatıflerımız var ve onlar bunun farkında !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR