BM, Myanmar'a yönelik tavrını sertleştiriyor

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Myanmar Özel Raportörü Tom Andrews, askeri cuntanın yönetime el koyduğu Myanmar'a yönelik 'silah ambargosu ve seyahat yasağı' kararı alınması için BM Güvenlik Konseyi’ne çağrıda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 12.02.2021 20:58 GÜNCELLEME 12.02.2021 21:01 DÜNYA
BM, Myanmar'a yönelik tavrını sertleştiriyor
BM, Myanmar'a yönelik tavrını sertleştiriyor

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, İsviçre’nin Cenevre kentinde, 1 Şubat’ta askeri darbeyle yönetime el koyulan Myanmar’da askeri darbe ile yönetime el konulmasına ilişkin özel bir oturum düzenledi. Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Myanmar Özel Raportörü Tom Andrews, ordunun yönetime el koymasının ardından ülkede başlayan protestolara yönelik açıklamalarda bulunarak, “Myanmar’da güvenlik güçlerinin protestoculara karşı gerçek mermi kullandığına ilişkin artan raporlar ve fotoğraflar var” dedi. Andrews, bu tür bir şiddetin uluslararası hukukun ihlali olduğunun altını çizdi.

Myanmar'a yönelik "silah ambargosu ve seyahat yasağı" kararı alınması için BM Güvenlik Konseyine çağrıda bulunan Andrews, "Benzer durumlarla ilgili Güvenlik Konseyi kararları, yaptırımları, silah ambargolarını ve seyahat yasaklarını zorunlu kıldı ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne adli işlem çağrısında bulundu. Bu seçeneklerin tümü masada olmalıdır” dedi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 4
  • esas 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanıyorum darbeyi çin yaptırdı. Sebeb ise petrol boru hatları myanmar üzerinden denize açılıyor. Hattın hakları ve güvenliği için
    Cevapla
  • atak 3 yıl önce Şikayet Et
    Orada Müslümanlar katledilirken hiç sesleri çıkmıyordu. Şimdi ne oldu birbirlerini öldürmelerinden mi korkuyor, BM (ecnebi milletler)?
    Cevapla
  • yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    sayın haberciler lütfen bizi aydınlatın, bu darbeyi yapanlar , yönetimle aynı kafada mı yani müslüman kardeşlerimizi öldürmeye devam mı ediyorlar, BM tavrını sertleştirdiğine göre askerler müslüman öldürmüyor....gibi me geliyor..
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    BM Mısırdaki ve Türkiyedeki libyadaki darbelere sessiz ama müslümanları kesen myanmarın devrik katliamcı cani kadın başbakanını nasılda savunuyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR