Avrupa'dan teröre karşı ikiyüzlü tutum!

Gara'da, terör örgütü PKK tarafından alıkonularak şehit edilen 13 Türk vatandaşı hakkında en ufak bir açıklama yapmayan Norveç, terör örgütü PKK'ya Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliği önünde gösteri izni verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.02.2021 09:33 GÜNCELLEME 15.02.2021 09:33 DÜNYA
Avrupa'dan teröre karşı ikiyüzlü tutum!
Avrupa'dan teröre karşı ikiyüzlü tutum!

Avrupa Birliği (AB) ve Norveç'te  terör örgütü listesinde bulunmasına rağmen  PKK'ya gösteri izni veren Norveç makamlarına Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliği'nden tepki geldi.

TÜK VATANDAŞLARINA UYARI

Büyükelçiliğin resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, Türk vatandaşları uyarıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

''Sayın vatandaşlarımız, 
Oslo Polisi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü (yarın) saat 16:00’da PKK yanlısı bir grubun teröristbaşı Öcalan’ın   15 Şubat 1999 tarihinde saklandığı Yunanistan’ın Kenya Büyükelçiliğinden başka bir ülkeye kaçmaya çalışırken yakalanıp ülkemize getirilmesini “protesto etmek”  üzere bir gösteri düzenleyeceklerini bildirmiştir. Bahse konu gün ve saatin Büyükelçiliğimiz mesaisinin sürdüğü bir zamana denk gelmesi nedeniyle değiştirilmesi talebimiz Oslo Polisi'nce yerine getirilmemiştir.
Vatandaşlarımızın Büyükelçiliğimizdeki olası işlemleri nedeniyle gelmeleri halinde terör örgütü unsurlarıyla beklenmedik biçimde yüzyüze kalmalarının doğuracağı güvenlik riski nedeniyle, bu durumdan kaçınabilmeleri açısından keyfiyet saygıyla duyurulur.''

OSLO BELEDİYESİ'NDEN İZİN

Öte yandan geçen ay Türkiye'nin Oslo Büyükelçisi Fazlı Çorman, Oslo Belediyesine ait bir binanın duvarında terör örgütü PKK propagandası yapılmasına tepki göstermişti.  Çorman, "Türkiye ve Norveç iki NATO müttefiki olarak, birçok alanda dostluk ve iş birliği içinde hareket etmektedir. Bu çerçevede, burada normal veya olağan olmayan bir şeyler var. Türkiye'ye karşı bu saldırgan tavrı takınan Oslo Belediyesidir." demişti.

NORVEÇ'TE TERÖR PROPAGANDASINA 4 AYDIR MÜSAADE

7 Kasım 2020'de Oslo Belediyesinin binalarından birinin duvarına PKK/PYD/YPG terör örgütünün propagandasına hizmet eden sözde kadın haklarıyla ilgili bir tablonun kamuya açık alana asılmasına müsaade edilmişti. Türkiye'nin Dışişleri Bakanlığı'nın tepkisine rağmen söz konusu terör paçavrası 4 aydır duvarda aslı duruyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • Ýanlız Kurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben anlamıyorum norveçte yasayan Türk vatandaşları ne yapıyor. Elinizden hiç bir şey gelmiyormu arkadaş anlamadım gitti.Her şeyi devletten beklemeyin biraz cesur olun.
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 3 yıl önce Şikayet Et
    1 Avuc Norvec Haddini Bil
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR