ABD'den korkutan açıklama: Sadece 9 yılımız kaldı

ABD İklim Özel Temsilcisi John Kerry, iklim değişikliğinin en kötü sonuçlarından kaçınılabilmesi için dünyanın sadece 9 yılı kaldığı uyarısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 20.02.2021 02:47 GÜNCELLEME 20.02.2021 02:48 DÜNYA
ABD'den korkutan açıklama: Sadece 9 yılımız kaldı
ABD'den korkutan açıklama: Sadece 9 yılımız kaldı

Kerry, Münih Güvenlik Konferansı'nda videokonferans ile yaptığı konuşmada, "Bilim adamları bize 3 yıl önce iklim krizinin en kötü sonuçlarından kaçınmak için 12 yılımız olduğunu söylemişti. 3 yıl geçti ve şimdi sadece 9 yılımız var." dedi. 

ABD'nin Trump yönetiminin çekildiği Paris İklim Anlaşması'na resmi olarak bugün yeniden katılmasının ardından BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile de ortak bir açıklama yapan Kerry, iklim kriziyle mücadele için "agresif" önlemler gerektiğini söyledi. 

YENİLENEBİLİR ENERJİYE GEÇİŞ 6 KAT HIZLANDIRILMALI

Ağaçlandırmanın 5 kat, yenilenebilir enerjiye geçişin 6 kat ve elektrikli araçlara geçişin 22 kat hızlandırılması gerektiğini belirten Kerry, Çin, Rusya, Hindistan ve Japonya dahil dünyanı en fazla kirleten 17 ülkeye karbon salınımını azaltmaya hız vermesi çağrısı yaptı. 

YEŞİL EKONOMİ DAHA FAZLA İSTİHDAM YARATACAK 

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ise yeşil ekonominin daha fazla istihdam yaratacağını ve bu durumdan en fazla genç nüfusun yarar sağlayacağını söyledi.

Karbon salınımının azaltılması için gıda sektöründe yapay etin öne çıkacağı öngörülüyor.

''YAPAY ET FİKRİNİN ARKASINDA BİLL GATES VAR''

Dünya geleneksel tarımdan endüstriyel tarıma geçtiğinden beri önce besinlerin genetiğini sonra insan genetiğini değiştirenler şimdi de insanlığa 'yapay et' teklifini sunuyor. Birçoklarına göre, dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgının arkasındaki isim olarak zikredilen Bill Gates'in yapay et meselesini de ''gıdanın geleceği'' olarak adlandırdığı biliniyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 65 TÜMÜ
  • Fasa fiso 3 yıl önce Şikayet Et
    sayın Kerry !.. madem öyle,hemen dünyada 1300 cc. üzeri tüm benzinli ve dizel-savunma,toplu taşıma,nakliye hariç-motorlar yasaklansın.ABD'de her evin önünde ki yüksek motorlu jeep'leri düşünürsek,sadece Amerika'da 500 milyon şahsi araç yapar bu rakam...ne dersiniz!?..Ya da ''sizinkiler ''ne der acaba bu teklife....BENİM KÜLÜSTÜR 1300 CC. BİLE DEĞİL MESELA.
    Cevapla
  • Atalay bozogluer 3 yıl önce Şikayet Et
    Raydan cikmis bir DUNYA, ruhuna el fatiha
    Cevapla
  • serhat 3 yıl önce Şikayet Et
    dunyada iklim sorunun tek sebebi dunyadaki iki yamyam ulkeden dolayidir, biri Cin digeri abd dir, bi iki ulke dunyanin posasini cikariyorum
    Cevapla
  • SAİD 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusyayı unuttun
    Cevapla
  • xhp 3 yıl önce Şikayet Et
    “Firavun'a git, zira o iyice azgınlaştı.”
    Cevapla
  • Adem oğlu Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz savaş yapmayın bu dünya yıkılmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR