Zürafayı katledip kalbiyle poz verdi! 'Harika kocam' savunması pes dedirtti

Güney Afrika'da yaşayan Merelize Van Der Merwe isimli kadın, Facebook hesabından bir zürafayı öldürüp kalbiyle verdiği pozu yayınladı. Kadının avcılık adı altında yaptığı katliam herkes kesimce büyük tepki çekerken, kadının kendisini savunma şekli de pes dedirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 23.02.2021 09:45 GÜNCELLEME 23.02.2021 11:33 DÜNYA
Zürafayı katledip kalbiyle poz verdi! 'Harika kocam' savunması pes dedirtti
Zürafayı katledip kalbiyle poz verdi! 'Harika kocam' savunması pes dedirtti

"Avcılık sporu" adı altında dünyanın pek çok yerinde, farklı hayvanları avlatmak için ihaleler açılıyor. Bu ihalelerle ise avcılar, belirli bir ücret karşılığında bir canlının yaşamını elinden alma hakkına sahip oluyorlar. Kimisi yalnızca hayvanlarla poz vermek için bunu yapıyor. Hayvanların "spor" adı altında avlanmasına, "trophy hunting" deniyor. Bu kavram aslında hatıra amaçlı avcılık anlamına geliyor. Bu tip avcılıkta, öldürülen hayvanın genellikle başı, derisi ya da boynuzları hatıra amaçlı olarak saklanıyor. Eti ise bazen besin olarak kullanılıyor. Bu durumu destekleyenler de var. Merelize Van Der Merwe de onlardan biri. Merelize Van Der Merwe'nin eşi ona Sevgililer Günü hediyesi olarak "av" armağan etti. Bir zürafayı öldürüp, kalbiyle poz verebilmesi için yaklaşık 2 bin dolar ödedi. Basına ve sosyal medyaya yansıyan bu haber, hayvan severlerden tepki topladı.

"HARİKA" KOCASINDAN BİR ARMAĞANMIŞ

Güney Afrika'da yaşayan Merelize Van Der Merwe isimli kadın, sosyal medya hesabından bir zürafanın kalbiyle poz verdiği fotoğrafını yayınladı. Merelize Van Der Merwe, Facebook'ta paylaştığı fotoğrafın altına, "Bir zürafanın kalbinin ne kadar büyük olduğunu hiç merak ettiniz mi?" yazdı ve "harika" kocasının geçen pazar (Sevgililer Günü) bir oyun parkında beş yıllık hayalini gerçekleştirmek için nasıl 2 bin dolar harcadığını anlattı.

KENDİNİ SKANDAL SÖZLERLE SAVUNDU

32 yaşındaki Der Merwe'nin paylaşımı, özellikle hayvan hakları savunucularının gruplarında infial yarattı. Gelen tepkiler üzerine kendini savunan genç kadın, The  Mirror'a şunları söyledi: "Harika kocam Gerhardt, bunun benim hayalim olduğunu biliyordu. O gün çok heyecanlıydım. Avcılık, Güney Afrika'da vahşi yaşamı korumaya yardımcı oluyor, turizme ve istihdama katkı sağlıyor."

"AVLANMAMAK HAYVANLARI DEĞERSİZLEŞTİRİYOR"

Merelize Van Der Merwe ayrıca, avcıların koruma çabaları için gelir elde ettikleri inancına atıfta bulunarak; "Avlanmak yasaklanırsa hayvanlar değersizleşecek ve yok olacak. Avcılık, birçok türün neslinin tükenme eşiğinden geri dönmesine yardımcı oldu. Bu hayvanları koruyan tek kişi avcılardır" dedi.

YÜZLERCE HAYVANI ÖLDÜRDÜĞÜNÜ AÇIKLADI

Öte yandan genç kadın, beş yaşında avlanmaya başladığını ve aslanlar, leoparlar ile filler de dahil olmak üzere 500'e kadar hayvanı öldürdüğünü söyledi.

KAYNAK : Haber7, ListeList
YORUMLAR 72 TÜMÜ
  • Muallim 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi ki cehennem var ya Rabbi... Elhamdülillah...
    Cevapla
  • yok ismim 3 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun! yakında bizi avlayacaksınız!!!! sizde hayvan sevgisi hiç mii yok gerçi kalpsiz olunca bi insan
    Cevapla
  • Seni ilgilendirmez 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir insan bu kadar utanmaz bu kadar bencil bu kadar kendini beğenmiş olamaz güzeller güzeli bir hayvanı katlediyosun ve altında "hayika kocaaammm" yazıyorsun. İnsanlık dışı hareketlerde 1. Numara tebrik ederim
    Cevapla
  • Okur 3 yıl önce Şikayet Et
    İhtiyacı olmadan avlanan tek hayvan insandır.
    Cevapla
  • İMAM 3 yıl önce Şikayet Et
    Topunuzun Alla belasını versin. Sadece hayvan değil, insan da avlıyorsunuz vahşi sürüsü, barbar kavimler. Afrikada insan avlamadınız mı? Halen avlamıyor musunuz? Size değil ama müslümanlara diyorum: Çok fakir olup hiç et yiyemeyenlar arasıra bir hayvan avlayabilir. Onun dışında "av" diye bir şey yoktur. Bir kağıt al, istediğin hayvanı öldür. Bu; saçmalıktan vazgeçilmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR