Patenli polis birimini görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor

Pakistan'ın en büyük şehri ve en yüksek suç oranına sahip Karaçi'de, patenli polis birimi kuruldu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.02.2021 13:58 GÜNCELLEME 24.02.2021 14:46 DÜNYA
Patenli polis birimini görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor
Patenli polis birimini görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor

Pakistan'ın en büyük şehri Karaçi'de polis teşkilatı, kalabalık caddelerde hırsızlık ve tacizi engellemek için Glock tabancalarıyla donatılmış bir paten birimi kurdu.

Bir aylık yoğun paten eğitiminin ardından ekip, şehrin dar sokaklarında, yoğun kavşaklarında ve alışveriş merkezlerinde konuşlandırılacak.

20 kişiden oluşan pilot ekibin şefi Faruk Ali, "Sokaktaki suçları kontrol etmek için yenilikçi bir yaklaşım geliştirmemiz gerektiğini hissettik. Paten kullanan memurlar, 20 milyonluk şehirdeki motosiklet hırsızlarını daha kolay kovalayabilecek" dedi.

Birimde eğitim alan polis memurlarından Aneela Aslam, "Bu sadece başlangıç. Bu patenler bize gerçekten fayda sağlayacak. Ulaşmanın zor olduğu dar sokaklara çok hızlı bir şekilde ulaşabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Karaçi'de suç oranları oldukça yüksek. Patenli polisleri gören halk, durumdan oldukça memnun. Muhammed Azeem isimli bir vatandaş, "Onları sabahtan beri burada temiz üniformalar içinde görmek bize bir güvenlik duygusu veriyor" diye konuştu.

Bu görüntüler sosyal medyada alaycı bir tavırla karşılansa da patenli polisler dünyanın çeşitli şehirlerinde rüşdünü ispat etmiş durumda. Paris'te ve Londra'da 20 yıldır bu ekiplerden var ve suçluları da yakalama oranları çok yüksek.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 4
  • memo 3 yıl önce Şikayet Et
    avrupa özentisinden başka bir şey degil.paten kullanılacak yer düz zemin olması gerekir..ab ve abd de olur.yollar ve caddeler düz ve temiz olur.pakistanda olmaz.her gün ülkede bomba patlıyor.önce ülekenin güvenliğini sağlayın
    Cevapla
  • turkm 3 yıl önce Şikayet Et
    patenle yakalayamazsin...
    Cevapla
  • Efe 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence süper bir fikir Türkiye de uygulanması lazım
    Cevapla
  • BalkanTürk 3 yıl önce Şikayet Et
    suçlunun karşısında ayakta durmayı başarabilirse tabi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR