Yunanistan'dan skandal çağrı! ‘Ayasofya’ya yeniden müze statüsü verilsin’

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, İstanbul’daki Ayasofya Camisi’ne yeniden müze statüsünün verilmesi gerektiğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 24.02.2021 22:12 GÜNCELLEME 24.02.2021 22:13 DÜNYA
Yunanistan'dan skandal çağrı! ‘Ayasofya’ya yeniden müze statüsü verilsin’
Yunanistan'dan skandal çağrı! ‘Ayasofya’ya yeniden müze statüsü verilsin’

Dendias, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi’nin video konferans yoluyla düzenlenen oturumunda, “Yunanistan için özel önem taşıyan bir konuya da değinmek istiyorum, kültürel haklara tam uyulması. Tüm ülkeler, siyasi, ekonomik, kültürel sistemleri ne olursa olsun, kültürel anıtların statüsünü değiştirmekten kaçınmalı” diye konuştu.

Anıtın statüsünün değiştirilmesi için önce ilgili toplulukların onayını almanın, BM ve UNESCO gibi kurumlar dahil ilgili taraflara önceden bilgi vermenin zorunlu olduğunu savunan Dendias, “Diğer şeylerin yanı sıra, Ayasofya anıtının camiye dönüşmesini kastediyorum. Bu, kültürel mirasa saygı kavramına aykırı. Biz, diğer uluslararası örgütler ve kurumlarla birlikte, bu anıta eski statünün geri verilmesini talep ediyoruz” ifadesini kullandı.

 

YORUMLAR 178 TÜMÜ
  • Ali osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu gavur söylesede kuyruk acısından peki içimizdeki gavurlara ne demeli onlara kanıp baş tacı yapan sözde Müslümanım diyenlere ne demeli
    Cevapla
  • Haaland 3 yıl önce Şikayet Et
    Sirtakilerin hala kuyruk acısı var yakında trakyayı ve 12 adayıda kaybedecekler
    Cevapla
  • ayho 3 yıl önce Şikayet Et
    vaktiyle yunan ne diyorsa onu yapmış liderleri başımıza kahraman yaptınız. yetmedi okul kitaplarında bile kahraman olarak lanse ettiniz. yıkılmış yenişmiş bir devletin eğitiminden kurumuna kadar hep sızmışlar hep bu milleti kandırmışlar. ponçik yunan hala 100 yıl öncesindeyiz sanıyor. nasıl alıştırmışlar siz düşünün
    Cevapla
  • Ezgi Kayı 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz Selanik gocmeniyiz oralardaki camilerimiz hep ya kilise yapılmış ya müze. Siz ince bu utançtan kurtulun sonra gözünüz yiyorsa gelin İstanbul'a da değiştirin tekrar ?!
    Cevapla
  • Ezok 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofyayi tekrar kilise yapmak istiyorsan el de İstanbul'u feth et .Gel de değiştirecek gücün varsa degistir bakalım. İspanya'daki bin yıllık Kurtuba Camiini Cordoba Kilisesi yapılmasına sesiniz çıkmıyor hiç ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR