Abdullah Ağar'dan çarpıcı Paşinyan yorumu: İskenderler Ermenistan'ı vurdu

Ermenistan'da ordunun Paşinyan'a istifa çağrısında bulunması ve Ermeni liderin de kendisine yönelik bir darbe girişiminin bulunduğunu ilan etmesi, Abdullah Ağar tarafından Haber7.com'a değerlendirildi. Güvenlik ve Strateji Uzmanı Ağar Paşinyan'a yönelik bu hareketin sebebinin İskender füzelerine ilişkin yorumları olduğunu söyledi. Ağar konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 25.02.2021 12:21 GÜNCELLEME 03.03.2021 11:12 DÜNYA
Abdullah Ağar'dan çarpıcı Paşinyan yorumu: İskenderler Ermenistan'ı vurdu
Abdullah Ağar'dan çarpıcı Paşinyan yorumu: İskenderler Ermenistan'ı vurdu

Haber7- Enes Taha Ersen

Ermenistan Başbakanı Paşinyan geçtiğimiz aylarda kendisine yönelik istifa çağrıları ve sokak olaylarıyla karşılaşmış, Karabağ yenilgisinin faturasıyla yüzleşmek durumunda kalmıştı. özellikle tarihi hezimet sonrasında halkın büyük tepkisiyle karşılaşan Ermenistan Başbakanı, istifa taleplerini göz ardı ederek görevine devam etme kararı almıştı.

Paşinyan'a bu sefer de istifa çağrısı ordudan geldi. Ermenistan Başbakanı kendisine darbe girişimi başlatıldığına yönelik açıklama yaparak halkı sokağa çağırdı. Güvenlik ve Strateji Uzmanı Abdullah Ağar, Ermenistan'da yaşanan darbe depremini Haber7.com'a değerlendirdi.

Ağar darbe konusuna İskender füzeleri hakkında Paşinyan'ın yaptığı açıklamaların sebebiyet verdiğini söyledi.

Ermenistan'da darbe girişimi! Ordu harekete geçti, Paşinyan'dan açıklama

"İSKENDER FÜZELERİ AZERBAYCAN'I DEĞİL ERMENİSTAN'I VURDU"

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, kendisine yönelik istifa çağrılarını darbe girişimi olarak adlandırırken, halkı sokağa çıkma ve darbeye karşı durma mesajları verdi. Güvenlik ve Strateji Uzmanı Abdullah Ağar Ermenistan'da yaşanan darbe girişimi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunurken, Ermeni Başbakan'ın Rusya'nın balistik füzeleri İskender'ler hakkında yaptığı açıklamaların Rusya tarafından hoş karşılanmadığı ve sonuç olarak böyle bir gelişmenin yaşandığını belirtti:

"İskender füzeleri Azerbaycan'ı vuramadı ama Ermenistan'ı vurdu. Kavga buradan çıktı. Paşinyan "İskender füzeleri yüzde 10 isabetli, patladı, patlamadı, ihtiyacımız olduğu zaman işe yaramadı" gibi açıklamasını yaptıktan sonra Rusya bu durumdan rahatsız oldu. Paşinyan'ın istifası istendi. O da son derece büyük bir kurnazlık ile bunu bir darbe olarak lanse edip, halkı sokağa çağırdı. Ordu üzerinde hakimiyeti perçinleme hamlesi uyguladı. Ancak bu noktada belirleyici unsur Rusya olacak."

ULUSLARARASI GİRİŞİMLER VE OLASI MÜDAHALE

Ermenistan'da meydana gelen darbe girişimine ilişkin diğer ülkelerden bir adım gelip gelmeyeceğine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Ağar, özellikle ABD ve Fransa'nın bölgedeki nüfuzunu korumak için hamle yapabileceğini ancak bu safhada Rusya'nın buna izin vermeyeceğini ifade etti:

"Rusya'nın bu hamlesine karşılık olarak uluslararası adımlar söz konusu olabilir, ancak şu safhada bunu konuşmak henüz erken. Rusya yüzünden konuya müdahil olunmak istenebilir ancak bire bir direkt olarak etki edemezler. Özellikle Rusya'nın tercihini etkilemeye çalışabilirler. Amerika ve Fransa müdahalesi gelişebilir fakat buna Rusya izin vermez. Paşinyan böyle bir hata yapmaya kalkarsa zaten Moskova Paşinyan'ın kellesini alır."

"PAŞİNYAN'I İSKENDER'LER VURDU"

Abdullah Ağar, değerlendirmesinin en başında söylediği ifadeleri tekrar ederek, bu darbeye Başbakan Paşinyan'ın İskender füzeleri hakkında söylediği sözlerin sebebiyet verdiğine dikkat çekti ve şunları söyledi:

"Sonuç olarak bir kez daha söylüyorum İskenderler Azerbaycan'ı vuramadı ancak Ermenistan'ı, Paşinyan'ı vurdu..."

FERİD ŞAHBAZLI: ERMENİ DİASPORASI PAŞİNYAN ALEYHİNDE ÇALIŞIYOR

Azerbaycan Islahatçı Gençler Birliği Başkanı Ferid Şahbazlı da Erivan'da yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Şahbazlı, özellikle yurt dışında yaşayan Ermenilerin, Paşinyan aleyhinde çalışmalar yaptıklarını ifade ederken şunları söyledi:

"Şuan Ermenistan da yaşananlar beklenen olaylardı. Paşinyan bunu uzun zamandır engellemeye çalıştıysa da elbette bu mümkün olmayacaktı. Çünkü şimdiye kadar Paşinyan kendi hükümetini ve devletini aldatmakla zaman geçirmiştir. Şuan Ermeni halkı kendinin yaşadığı bütün başarısızlıklarının nedeni Paşinyan’ı görüyor. Karabağ da savaş bitti ve daha sonra Paşinyan kendi üzerinden sorumluluğu atmak için birkaç defa konuşmalarında Karabağ’da Ermenistan’ın Azerbaycan tarafından mahvedilmesini ordudaki hainliklerle ilgilendirmek istiyordu ordunun üzerine atmak istiyordu. Bu anlamda Genel Kurmay Başkanı’nın böyle bir teşebbüste bulunması beklenendi. Ermenistan da çok büyük protestolar bekleniyor. Paşinyan taraftarlarının ve askerlerin annelerinin isyanı var. Yani çok karışık durum. Çünkü ermeni diasporası da şuan tam şekilde Paşinyan'a karşı mücadele veriliyor, Paşinyan da kendine destek karşılığı bulamıyor. Ordunun darbe teşebbüsünün arkasında yurt dışında yaşayan güçlü ve zengin olan Ermeni diasporası ve Ermeni milyarderler duruyor. Bu anlamda ben durumun Ermenistan’da durumun daha da gerginleşeceğini düşünüyorum. Paşinyan olayları kontrol altına alamazsa görevden ayrılabilir. "

 

KAYNAK : HABER7 | ÖZEL
YORUMLAR 45 TÜMÜ
  • Oyun kuran 3 yıl önce Şikayet Et
    Yuzyil once Bizdeki hainler selanigi sattıkları gibi suriyede büyük yenildirdikleri gibi ordusu kumpas kurmustur
    Cevapla
  • Rüstem 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycanı istemeyen Türkiyenide istemez Senin nə haddine ey gafil cahil insan.
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Ermenistan Natoya girse bile Rusya yine üslerini orada tutar ve askeri olarak Ermenistanı destekler. Aynısı Suriyede ,Libyada yaşanmıyormu bütün batıyla beraber karşımıza dikilmiyormu. Böyle rezil bir ülke Rusya.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD Türkiye yanlısı olsaydı şuan Kafkaslarda daha etkin olurdu. Gürcistan düştü, Ermenistan düştü, Ukrayna düşmeye yakın, Türkiye'yi salladı ama düşüremedi. ABD nin elinde Yunanistan, Mısır, Suud ailesi ve YPG -sdg-pkk kaldı.
    Cevapla
  • Eski ak partili 3 yıl önce Şikayet Et
    İkiside yok olup gitsin hem Ermeniler hem Azerbaycanlılar bizene onlardan o kadar
    Cevapla
  • SONER 3 yıl önce Şikayet Et
    1-Demek ki,senden başka herkes yok olsun 2-Bencillikte son noktasın 3- Yok olduktan sonra tekrar var olcaksın (süpriz!)
    Cevapla
  • Kaan-49 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence sen yok ol. Yok olki bu dünyadan bir faydasız kansız, cibiliyetsiz bir insan müsveddesi eksik olsun. Sen Azerbaycana kurban olasın.
    Cevapla
  • metin 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycanlilar ne yapmış Sana? Sen Akp li değilsin olsan olsan ancak provokatör sün..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR