Biden talimatı verdi: Vuruldu! ABD'den İran hamlesi

ABD, Irak'taki saldırılarla ilişkili olduğu gerekçesiyle Suriye'de İran destekli gruplara ait bir yere hava saldırısı düzenledi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.02.2021 07:03 GÜNCELLEME 28.02.2021 14:18 DÜNYA
Biden talimatı verdi: Vuruldu! ABD'den İran hamlesi
Biden talimatı verdi: Vuruldu! ABD'den İran hamlesi

AA muhabirine açıklama yapan ABD'li bir savunma yetkilisi, Bağdat ve Erbil'deki roketli saldırılarla ilişkili olduğu düşünülen ve İran'ın desteklediği Suriye'deki bir gruba ait hedefe saldırı düzenlediklerini teyit etti.

ABD ile Suudi Arabistan arasında ilk temas! Biden ve Selman görüştü


Yetkili, saldırıya ilişkin detay vermezken, Amerikan medyasında yer alan haberlerde ABD Başkanı Joe Biden'ın saldırıya onay verdiği ve bunun tek bir hava saldırısı olduğu iddia edildi.

KETAİB HİZBULLAH VE KETAİB SEYYİD EL ŞÜHEDA DAHİL İRAN DESTEKLİ GRUPLARA AİT TESİSLER VURULDU

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, "Başkan Joe Biden'ın talimatı üzere ABD kuvvetleri doğu Suriye'de İran destekli silahlı gruplarca kullanılan bir yapıya hava saldırısı düzenledi." açıklamasında bulundu.

Biden Rusya'ya rest çekti, B-1B'ler Norveç'e indi

Bu saldırının son zamanlarda Irak'ta düzenlenen roketli saldırılara karşılık olduğunu belirten Kirby, "Özellikle de bu saldırı Ketaib Hizbullah ve Ketaib Seyyid el Şüheda dahil İran destekli grupların sınır kontrol noktasında bulunan birçok tesisini yok etti." ifadelerini kullandı.

Saldırının DEAŞ karşıtı koalisyon ülkeleri ile danışılarak yapıldığını anlatan Kirby, bunun Irak ve Suriye'deki genel durumu tırmandırmamak için orantılı bir şekilde icra edildiğini kaydetti.

YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • izmir-doğru söyler 3 yıl önce Şikayet Et
    abd ne zaman müslümanların sahiplendiği bölgeleri bombalıyor bir bahane muhakkak buluyor üsame bin ladini bahane edip ırak'ı vurdu saddamı indirdi.türkiyede sol sağ gurup çatışması çıkarttılar sonra her iki tarafada mermi sattılar ülkenin gençlerini hapise tıkıp ülkenin ekonomisi çökerttilersonrada ülkede kaos var diye darbe yaptılar.kenan evrene emir veren-mursiye emir veren fetöye emir veren amrikaydı.yeni başkan geldi yeni katliamlar bakın nasıl olacak
    Cevapla
  • Mehmet Akif 3 yıl önce Şikayet Et
    Körler sağırlar birbirini ağırlar, İran destekli milisler ne zaman kontrolden çıksa pampası abd hemen bir hava saldırısı düzenliyor.
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Hazır olun Biden başlıyor
    Cevapla
  • SRD 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya,ya terör,ü üreten iki ülke var israil ve ABD
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    4 ülke İngiltere ve İranı da katın
    Cevapla
  • Akif Armutçu 3 yıl önce Şikayet Et
    iran abd ve israil ve suud birdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR