Myanmar'da protestocuların üzerine ateş açtı

Myanmar'ın Yangon kentinde darbe karşıtı gösterilerini sürdüren protestoculara güvenlik güçleri tarafından ateş açıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.02.2021 13:15 GÜNCELLEME 26.02.2021 13:15 DÜNYA
Myanmar'da protestocuların üzerine ateş açtı
Myanmar'da protestocuların üzerine ateş açtı

Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da ordunun 1 Şubat'ta yönetime el koymasının ardından ülke genelinde başlayan kitlesel protestolar kararlılıkla sürdürülüyor.

Ülkenin en büyük kenti Yangon'da gerçekleştirilen darbe karşıtı gösterileri dağıtmak isteyen güvenlik güçlerinin protestoculara ateş açtığı bildirildi. Kameraya yansıyan görüntülerde, protesto sırasında silah sesi duyulduğu, büyük panik yaşayan protestocuların can havliyle kaçtığı görülüyor.

PROTESTO ETTİLER

Çoğunluğu gençlerden oluşan yüzlerce kişi daha sonra farklı noktada protesto için bir araya geldi. Protestoculardan 21 yaşındaki Nyein Chan Sithu gösteriler hakkında, "Bu geleceğimiz için çok önemli. İnsanlara saygılı davranan bir hükümet istiyoruz. Benim neslim bir cunta ile savaşan son nesil olacak" ifadelerini kullandı.

GÖSTERİCİLERİN ÜZERLERİNE ATEŞ AÇILDI

Güvenlik güçleri daha sonra protestocuları dağıtmak için sersemletici el bombası kullanırken, aralarında Japon bir gazetecinin de bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığını duyuruldu.

General Min Aung Hlaing, güvenlik güçlerinin protestolara müdahale ederken asgari güç kullandığını savunmasına rağmen şu ana kadar ülke genelindeki protestolarda en az 3 kişi hayatını kaybetti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR