AP'den korkutan kaynak krizi uyarısı

Avrupa Parlamentosu (AP), Dünya üzerindeki kaynaklar hakkında dikkat çeken açıklama yaptı. AP, “Şu anda yaptığımız gibi kaynakları sömürmeye devam edersek 2050 yılına kadar Dünya’daki kaynakların üç katına ihtiyacımız olacak” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.02.2021 15:49 GÜNCELLEME 28.02.2021 15:49 DÜNYA
AP'den korkutan kaynak krizi uyarısı
AP'den korkutan kaynak krizi uyarısı

Avrupa Komisyonu üye ülkelerdeki israfı azaltmak ve ürünleri daha sürdürülebilir hale getirme hedefiyle, Döngüsel Ekonomi Eylem Planı’nı hazırladı. Bu kapsamda, 2050'ye kadar 'al-at' ekonomisinden karbon nötr, sürdürülebilir ve tamamen döngüsel bir ekonomiye geçmeyi hedefliyor.

Ancak AP, kaynakların tüketiminin bu hızla devam etmesi sonucunda 2050’ye kadar Dünya'daki kaynakların 3 katına ihtiyaç duyulabileceği konusunda uyardı.

‘DÖNGÜSEL EKONOMİ YENİ İŞ FIRSATLARI YARATACAK’

Pratikte, israfı minimuma indirme anlamına gelen döngüsel ekonominin karbon emisyonunu azaltırken, ekonomik büyümeye teşvik edeceği ve yeni iş fırsatları yaratacağı öngörülüyor.

AP,  döngüsel ekonomi için tedarik zincirinin tüm aşamalarının sürdürülebilirlik kapsamında ilerletilmesi gerektiğini belirtirken dönüşüm için; plastik, tekstil, e-atık, su ve besin maddeleri, paketleme, piller ve taşıtlar, yapılar ve inşaat olmak üzere yedi temel alan belirledi.

Avrupa Birliği, israfın önlenmesini ve ürünlerin mümkün olduğunca yeniden kullanılmasına teşvik etmek istediklerini belirtirken, çevre ve insanların sağlığı için en zararlı seçeneğin ‘atık gömme’ olduğunu ifade etti.
 

YORUMLAR 5
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    dünyaya deel gendinize söleyin dogallıgı bozan dünyada ne varsa siz ab ve usa nın eseridir başka kimsenin deel
    Cevapla
  • Ne yani 3 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyi yok eden bu tür açıklamaları yapanlar kendileridir, sözde doğa bekcileri gibi gösterirler kendilerini ama avrupanın göbeğinde nerdeyse ormanlarda birşey bırakmadılar kökünü kazıdılar, haktan hukuktan demokrasiden bahs edenler, dünyanın neresinde kaynak varsa biz buraya demokrasi getireceğiz kılıfı altında o ülkelerin insanlarını yok ediyorlar sonrada o insanları sığınmacı olarak istemiyorlar, peki senin askerinin ne işi var başka ülkelerin topraklarında ordaki insanları yerinden yurdundan ediyorsunuz, kaynağın barbarlığı olsa gerek
    Cevapla
  • Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın kaynak sorunu yok. İsraf sorunu var.
    Cevapla
  • Ne yani 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bu tür açıklama yapıyorsa belli ki çıkar peşindeler, her üç beş ayda yeni akıllı telefon çıkartılırsa piyasaya, her 6 ayda bir yeni Modell araba üretilirse ki son zamablarda bu arabaları satamıyorlar çünki insanlar ürteim hızına yetişemiyor brde insanların cebinde para bırakmadıöar, şimdide eyvah kaynak kalmıyor merak etmeyin suyu siz herzaman iyi kaynatırsınız
    Cevapla
  • Yerli ve Milli 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD tek başına dünyanın geri kalanına denk tüketim yapıyor önce onlardan başlayın..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR