Güney Kore'nin yerli savaş uçağının ilk motorları takıldı

Güney Kore'nin KAI KF-X savaş uçağı prototipine, turbojet motorlarının entegrasyonu gerçekleştirildi. KAI tarafından geliştirilen uçağın, yakın gelecekte yer testlerine başlayacağı tahmin ediliyor. Uçakta, Amerikan menşeli şirket General Electric'in F414-GE-400K Turbofan motorları bulunacak. Projenin diğer ortağı ise Endonezya...

ABONE OL
GİRİŞ 01.03.2021 12:02 GÜNCELLEME 02.03.2021 14:32 DÜNYA
Güney Kore'nin yerli savaş uçağının ilk motorları takıldı
Güney Kore'nin yerli savaş uçağının ilk motorları takıldı

Korea Aerospace Industries (KAI) tarafından geliştirilen ve Güney Kore tarafından Nisan ayında tanıtılması beklenilen ülkenin ilk yerli savaş uçağı KF-X'in prototipine, Sacheon'daki KAI tesislerinde motor entegrasyonu gerçekleştirildi. Uçağın yakın zamanda yer testlerine başlaması bekleniyor.

Geçtiğimiz ay Korea Aerospace Industries (KAI) tarafından yapılan açıklamada; Güney Kore'nin ilk yerli savaş uçağı KF-X'in prototipinin, Sacheon'daki KAI tesisinde gerçekleşen montaj çalışmalarının son aşamada olduğu belirtilmişti.

Güney Kore Savunma Tedarik Programı İdaresi (DAPA), yer ve uçuş testlerinden sonra geliştirmenin tamamlanması için 2026'yı işaret etti. Yetkililer, 40 adet savaş uçağının 2028 yılına kadar Güney Kore Hava Kuvvetleri'ne teslim edilmesinin hedeflendiği açıkladı. Edinilen bilgiye göre; 2032 yılına kadar, toplam 120 adet uçağın teslim edilmesi planlanıyor.

KF-X, 4.5 nesil savaş uçağı olarak sınıflandırılmaktadır. Ancak yetkililerin ifadelerine göre platform, ilerleyen etapta gelişmiş beşinci nesil bir uçağa dönüştürülecek şekilde tasarlanmıştır. Savaş uçağı, maksimum 7700 kilogram yük kapasitesine ve mühimmatlar, yakıt podları ile sensörler için 10 istasyona sahiptir.

Yaklaşık değeri 8,8 trilyon won (7,3 milyar dolar) olan KF-X projesi kapsamında geliştirilecek uçak, Kore Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri (ROKAF)'nin eskiyen F-4 ve F-5 jet filosunun yerini alacak.

Uçakta, Amerikan menşeli şirket General Electric'in F414-GE-400K Turbofan motorları bulunacak. Projenin diğer ortağı ise Endonezya...

KAYNAK : SavunmaSanayiST
YORUMLAR 90 TÜMÜ
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Güneykore Amerika sayesinde bu hale geldi. o teknolojiler, o markalar amerikanın izni ve yardımı ile oldu. hatta bu uçağın motoru bile amerikan firması. biz parasını verdiğimiz halde bize satmıyorlar. tabii bizde içimizdeki hainlerin dediğini yaparsak yani Amerikan mandası , kuklası olsaydık bize de köstek değil destek olurlardı.
    Cevapla
  • Hasan Koç 3 yıl önce Şikayet Et
    70 yıldır CHP ye rağmen büyüyoruz. CHP dünya devlerinin her hangi birinde olsaydı 3 seneye kalmaz parçalanır tarih olurdu. Bir daha da ortaya çıkamazdı. Bu CHP Türkiye atılmış Atom bombasıdır. Atatürk bu gün hayatta olsa hepsini asardı. İngilizin giderken bıraktığı eserdir CHP ve daha sonra arkadaş da katıldı yanlarına. Hdpkk.. Türkiye derhal bu iki partiyi kapatmalı.
    Cevapla
  • Temuçin 3 yıl önce Şikayet Et
    50 milyon nüfuslu G. Kore'nin kendi savaş uçağı var, Kendi cep telefon'u (Samsung), arabası (Hyundai, Kia..) ve birçok milli şirketleri.
    Cevapla
  • Kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü Onlar 90 yıl heykelle uğraşmadılar
    Cevapla
  • harun 3 yıl önce Şikayet Et
    chp liler hemen ucakta yapar fuzede yapar atomda yapar hele hele bir buyuk 70 lik icsinler hani nerde o amerika gelsin buraya demezlerse namerdim adamlarin hayal gucune hayranim
    Cevapla
  • Gerçekçi 3 yıl önce Şikayet Et
    chp denilince aklıma hep vatana ihanet geliyor..
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Chp Türkiye düşmanı ve ABD, batı dostu. Onlar Türkiye ye ancak heykel layık görürler. Bu yüzden yedikleri içtikleri dostlarınınki ile aynıdır.
    Cevapla
  • ibrahim adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha ülke yönetimine gelmeden İMF ile anlaşmalar yaparak gizli borç almanın hazırlığını yapan muhalefet, ne karşılığı söz vermiştir.İngilizin emanetçileri ülkedeki silah, uçak, otomobil sanayisini bitirmediler mi? merdiven basamakları istikrarla çıkılır.1. basamak başkanlık sistemidir.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Ilk zaman bende senin gibi dusunuyordum koalisyon olmucak diye ama suan koalisyon sistemi yine var bu ulke koalisyondan cekti ne cektiyse boyle olcaksa baskanlik sistemine hic gerek yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR