Prens bin Selman-Meghan Markle iddiası gündeme bomba gibi düştü

İngiliz Kraliyet ailesinin üst düzey görevlerinden ayrılan Sussex Dükü Prens Harry'nin eşi Meghan Markle'ın taktığı küpelerin, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2018’de öldürülmesini onayladığı ortaya çıkan Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın "düğün hediyesi" olduğu iddiası tartışmalara yol açtı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.03.2021 13:16 GÜNCELLEME 04.03.2021 16:01 DÜNYA
Prens bin Selman-Meghan Markle iddiası gündeme bomba gibi düştü
Prens bin Selman-Meghan Markle iddiası gündeme bomba gibi düştü

Sussex Dükü Prens Harry ile 2018 yılında yaptığı evliliğin ardından adından sıkça söz ettiren Amerikalı aktris Meghan Markle, bu kez de küpeleriyle gündem oldu.

İngiliz Kraliyetinin olaylı gelini Meghan’ın resmi etkinliklerde sık sık taktığı 500 bin sterlin'lik küpelerin, geçtiğimiz hafta Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2018'de öldürülmesini onayladığı ortaya çıkan Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'dan "düğün hediyesi" olduğu iddiası tartışmalara yol açtı.

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, Kraliyet personeli söz konusu küpeleri Meghan'ın kulağında görülmesi nedeniyle tedirgin olsa da konu daha önce gündeme getirilmedi.

KRALİYET PERSONELİ DOĞRULADI

Son gelişmeler ışığında konunun gündeme gelmesinin ardından Kraliyet Sarayı Basın Yetkilileri, söz konusu küpelerin ödünç alındığını açıkladı. Fakat ismi açıklanmayan bir Kraliyet personeli, küpelerin Suudi Veliaht Prens'ten hediye olduğunu doğruladı.

Bunun üzerine Harry ve Meghan'ın avukatları, küpelerin bir Devlet Başkanı tarafından hediye edildiği için kraliyet malı olarak kabul edildiğini ve düşesin kullanımına açık olduğunu söyledi.

KÜPELERİ VELİAHT PRENS'İN ŞAHSEN VERİP VERMEDİĞİ TARIŞILIYOR

Suudi Veliaht Prens’in küpeleri Meghan'a şahsen verip vermediği de tartışma konusu oldu. Suudi Veliaht Prens'in Sussex Düşesi'ne küpeleri şahsen hediye etmesi ihtimalinin düşük olduğu belirtilse de, Prens Harry ve Meghan'ın düğününden 2 ay önce Mart 2018'de Prens bin Selman'ın Londra'ya 3 günlük ziyareti sırasında küpeleri Düşes'e vermiş olabileceğine yönelik iddialar öne sürülüyor.

KÜPELERİ KAŞIKÇI CİNAYETİNDEN 3 AY SONRA TAKMIŞTI

Sussex Düşesi Meghan söz konusu küpeleri, 2018'de Kaşıkçı'nın öldürülmesinden 3 ay sonra Fiji'ye yaptığı resmi ziyarette takarken görülmüştü. Meghan, aynı yıl 14 Kasım'da Prens Charles’ın Buckingham Sarayı'ndaki 70. doğum günü partisinde küpeleri tekrar taktı.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018 tarihinde İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda katledilmişti. Riyad, cinayete karışan 8 şüpheliyi hapis cezasına çarptırmıştı.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • ergün 3 yıl önce Şikayet Et
    Ve ingiliz KRALICE cok konustugu icin GELINI meghan markleyi de osmanliyi bitiren dedeleri gibi bitirme pesinde demedi demeyin .... bu koloniciler yaparmi yapar!!!
    Cevapla
  • memet 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimin eli kimin cebinde belli değil...
    Cevapla
  • Fatma 3 yıl önce Şikayet Et
    Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış.
    Cevapla
  • Gürcan. 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ermeni tohumunu abd affetmiş baydında dansözlüğü ele aldı
    Cevapla
  • Padima 3 yıl önce Şikayet Et
    Tramp 111 milyar doları kılıç dansıyla almıştı,yakında baydında bayılta baya baya nekadar dolar alacak görücez bu manevranın sonunu..
    Cevapla
  • Ahmet Kalkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazık; müslüman kardeşlerimizin hac paraları nerelere gidiyor.
    Cevapla
  • cok yazik 3 yıl önce Şikayet Et
    kedimizi kandirmayalim allahinda bu yapilanlara razi olmadigini vicdanini dinlersen duyabilirsin bende sana katiliyorum ahmet
    Cevapla
  • Malesef 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR