11 şehit! Dünyadan Türkiye'ye başsağlığı mesajları

Bingöl'den Bitlis'e giden askeri helikopterin düşmesi sonucu 11 asker şehit olurken, 2 asker de yaralandı. Türkiye'yi yasa boğan haber sonrası dünyadan başsağlığı mesajları geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.03.2021 09:41 GÜNCELLEME 05.03.2021 10:59 DÜNYA
11 şehit! Dünyadan Türkiye'ye başsağlığı mesajları
11 şehit! Dünyadan Türkiye'ye başsağlığı mesajları

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak, Bingöl'den kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan askerler için taziyede bulundu. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Stoltenberg, Çavuşoğlu'na Tatvan'da meydana gelen helikopter kazası sonucu şehit olan askerler için taziyelerini iletti. Stoltenberg, NATO'nun Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu belirtti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Aliyev, "Aziz kardeşim" diye başladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi: "Askeri helikopterin kazaya uğraması sonucu Türk askerlerinin şehit olması haberi beni derinden üzdü. Size, şehitlerin ailelerine, yakınlarına ve Türk halkına, kendim ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum. Allah rahmet eylesin."

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov da Twitter hesabından Türk halkına taziye dileklerinde bulundu.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: "Türkiye'de Bingöl'den Tatvan'a gitmekte olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait askeri helikopterin düşmesi sonucu 11 askerimizin şehit olduğunu, 2 askerimizin de yaralandığını büyük ve derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Şahsım ve Kıbrıs Türk halkı adına yaralı askerlerimize acil şifalar dilerken, şehit düşen askerlerimize rahmet, ailelerine, yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı dilerim."

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Bitlis’in Tatvan ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan askerler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başsağlığı mesajı gönderdi. Tokayev, mesajında, Türkiye’nin doğusunda meydana gelen "Cougar" askeri helikopterinin düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin ve yaralananların olduğuyla ilgili haberleri derin üzüntüyle karşıladığını belirterek "Bu zor anınızda acılarınızı paylaşarak Kazakistan halkı ve kendi adıma size ve kardeş Türk halkına başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Bitlis'in Tatvan ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 11 asker için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Zelenskiy, Twitter'dan Türkçe yaptığı paylaşımında, "Dün, Bitlis ilinde meydana gelen helikopter kazasındaki tüm şehitlerin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Onların ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadesini kullandı.

Gürcistan Dışişleri Bakanı David Zalkaliani: "Dostuma (Çavuşoğlu) en derin taziyelerimi sunarım. Düşüncelerimiz ve dualarımız bu trajedinin kurbanları ve sevdiklerini kaybedenlerle beraber. Yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis: "NATO içinde, dışında müttefikimiz olan Türkiye Cumhuriyeti'nin böyle bir kazada 10 askerinin kaybetmesi bizi de üzdü. Acil şifalar dilerim! Başınız sağ olsun!"

Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha: "Bingöl'den kalkan askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Türk askerlerine Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Türkiye'nin başı sağ olsun!"

Ukrayna Meclis Başkanı: "Bitlis’te askeri helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Türk askerleri için en derin taziyelerimi iletirim. Şehitlerin aileleri ve yakınlarına güç ve sabırlar, yaralananlara acil şifalar diliyorum."

Somali Adalet Bakanı Abdulkadir Mohamed Nur: "Bitlis kırsalında dost ve kardeş Türk ordusuna ait bir helikopterin düştüğünü üzüntüyle öğrendim. Kötü günlerimizde bizden desteğini esirgemeyen Türk milletinin acısı bizimde acımızdır. Türk milletinin başı sağ olsun. Hayatını kaybeden kahraman şehitlere Allah'tan rahmet dilerim."

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • Bora 3 yıl önce Şikayet Et
    Canan Kaftancıoğlu da tweet attı mu acaba merak ettim....
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu helikopterleri biz üretelim artık, Eşref Paşa da rahmetli oldu. Isparta üzerinde bilim adamlarımızı taşıyan uçak da düşmüştü. Değerli insanlarımızı taşıyan bu araçlar hep kazaya gidiyor
    Cevapla
  • örstekin 3 yıl önce Şikayet Et
    muhsin başkanın hakka yurudugu zamanlar
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadığım şey neden bizde böyle kazalar olur nedenn
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ülkelerinden ses yok!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR