Papa, Erbil'de IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, Erbil kentinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı ile bir araya geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.03.2021 10:24 GÜNCELLEME 07.03.2021 17:04 DÜNYA
Papa, Erbil'de IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü
Papa, Erbil'de IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü

Sabah saatlerinde Erbil Uluslararası Havalimanı'nda resmi törenle karşılanan Papa, IKBY Başkanı Barzani ile havalimanındaki özel yetkilileri karşılama salonunda görüşme gerçekleştirdi.

PAPA BARZANİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Barzani, Papa ile yaptığı görüşmede, kendisini Erbil'de ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirtti.

Barzani, "Din ve inanç özgürlüğüne inancımız tamdır. Oluşumlar arasındaki hoşgörü, birlikte yaşam ve birbirini kabul etme bizim kültürümüzün bir parçasıdır. Tüm gücümüzle bu kültürü korumaya ve savunmaya çalışıyoruz. Her zaman diyalog ve barışın yanındayız." ifadelerini kullandı.

Papa'nın havalimanındaki temasları sırasında, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani ile eski IKBY Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani'nin yanı sıra hükümet yetkilileri de hazır bulundu.

Havalimanında Barzani ile görüşmesinin ardından Papa, helikopterle Musul'a geçti.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Irak'ın Musul kentini ziyaret etti. Papa Franciscus, kentteki 4 kilisenin bulunduğu Hosh Al-Bayaa Meydanı'nda konuşma yaptı.

BİRLİK MESAJI VERDİ

Papa Francis, Irak ziyareti kapsamında gittiği Hristiyanların yoğun olarak yaşadığı Karakuş’ta Immaculate Conception Kilisesi düzenlediği ayinde konuştu. Papa Francis, konuşmasında farklılıkların birlikteliğine vurgu yaptı.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, Irak ziyaretinin üçüncü gününde Karakuş kentini ziyaret etti. Kentte bulunan Immaculate Conception Kilisesi’nde konuşan Papa Francis, “Buradaki varlığınız, güzelliğin tek renkli olmadığını, çeşitlilik ve farklılıkla öne çıktığını hatırlatıyor. Size baktığımda, Karakuş halkının kültürel ve dini çeşitliliğini görebiliyorum ve bu, tüm bu bölgenin geleceğe sunduğu güzelliği gösteriyor. Bu mirası kabul edin, bu sizin gücünüz. Yalnız değilsiniz” dedi.

Musul'dan sonra Erbil'e dönecek Papa, Franso Hariri Stadyumu'nda ayin gerçekleştirecek.

Akşam saatlerinde Bağdat'a geçecek Papa, burada bir gece kaldıktan sonra sabah erken saatlerde havalimanında yapılacak veda töreninin ardından Roma'ya dönecek.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • ümit*korku 3 yıl önce Şikayet Et
    arayan Mevlasını da bulur, belasını da. sen ne ararsın papaz ?
    Cevapla
  • Nazif 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiristiyanlığı yaymak için dolaşıyor adam
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Tsm fetö konuşması ,fetönün hocası heralde
    Cevapla
  • Hakiki... 3 yıl önce Şikayet Et
    Topunuz gelin demişti ye Reis söz dinliyorlar heralde. Gelin gelşn topnuz gelin Saf suresi ayet 8
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 3 yıl önce Şikayet Et
    Kefere başının müslüman ülkeleri üstüne üstlük barış söylemiyle gezmesi pek hayırlı bir şey değil yakın zamanda kokusu çıkar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR