ABD Başkanı Joe Biden'dan 'saldırı' emri!

Dünyayı sallayan iddia New York Times gazetesinden geldi. Biden yönetiminin geçtiğimiz aylarda bir çok ABD sitelerine siber saldırı gerçekleştirdiği iddia edilen Rusya'ya karşı siber operasyonlar ve ekonomik yaptırımlarla yanıt vermeye hazırlandığı iddia edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.03.2021 06:10 GÜNCELLEME 09.03.2021 07:21 DÜNYA
ABD Başkanı Joe Biden'dan 'saldırı' emri!
ABD Başkanı Joe Biden'dan 'saldırı' emri!

Bir yandan Çin'in yaptığı öne sürülen ve Microsoft üzerinden 30 bin kuruluşun bilgilerine erişim sağlandığı tahmin edilen bir siber saldırının verdiği zararı tespit etmeye çalışan Biden yönetiminin diğer yandan Rusya'ya karşı ilk siber adımını atması bekleniyor.

Amerikan New York Times gazetesinin ABD'li yetkililerle dayandırdığı haberinde, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus ordu ve istihbarat servislerine yönelik bir dizi gizli operasyon da içeren ilk büyük adımın önümüzdeki üç hafta içinde geleceği" iddia edildi.

BİDEN TALİMAT VERDİ

Bu adıma aynı zamanda bir dizi ekonomik yaptırımın da eşlik edeceği belirtilirken, Biden'ın bir başkanlık kararnamesi ile federal hükümet ağlarının siber saldırılara karşı sağlamlaştırılması talimatı vereceği ileri sürüldü.

Geçen hafta drone saldırı yetkilerine kısıtlama getirdiği belirtilen ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın Pentagon'a ilettiği gizli talimatta siber güvenlik konusunda da bazı talimatlar verdiği iddialar arasında yer aldı.

Kısmen basına sızan talimatın tüm içeriği kamu ile paylaşılmazken, talimatta eski Başkan Donald Trump'ın 2018 Ağustos'ta ABD Siber Güvenlik Komutanlığına siber saldırı düzenlemesi için verdiği yetkinin ise sınırlandırılmadığı kaydedildi.

SİBER OPERASYONLAR OLACAK

Siber Güvenlik Komutanlığının şu anda bazı seçenekler üzerine çalıştığı iddia edilen haberde bu seçenekler arasında Rusya ve Çin'e yönelik siber operasyonlar olacağı öne sürülüyor.

ABD'de 18 Aralık 2020'de Fiber Eye adlı bir siber güvenlik şirketi veri tabanına siber erişim sağlandığını duyurmuştu.

Bunun üzerine yapılan incelemede aralarında birkaç bakanlığın da bulunduğu çok sayıda federal kuruma ve federal hükümetle ilişkili kuruluşa siber erişim sağlandığı ve bunun Rusyalı siber korsanlarca düzenlendiği açıklanmıştı.

Fiber Eye'ın açıklamasından sonra aslında ABD federal hükümetin dijital alt yapısına siber erişimin aylardır sürdüğü ortaya çıkmıştı.

Geçtiğimiz hafta da Microsoft, elektronik posta uygulaması Microsoft Exchange'e erişim sağladığını açıklamıştı.

ABD yönetimi henüz doğrudan kimseyi suçlamazken, bu saldırının ise Çin tarafından yapıldığı ortaya atılmıştı.

Siber güvenlik uzmanları Microsoft e-posta servisini kullanan 30 bin kuruluşun bu saldırıdan etkilenmiş olabileceğini tahmin ediyor.

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Arif inanç 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD ye başkan olan doğru dürüst bir insan yok sanki . Irak dan başladılar dünyayı karistirmakdan başka bir şey yaptıkları yok. Az kaldı çok yakında cokecekler tıpkı Fransa gibi. Öyle kolay değil artık i sanatı emek ve hükmetme çalışmak. Her gelen savaş da savaş . Size kolay gelsin. Bekleyelim görelim cokusunuzu
    Cevapla
  • KIZILELMA 3 yıl önce Şikayet Et
    en buyuk terörist abd
    Cevapla
  • Inputlu Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Cin`in quantum internetini nasıl hacklıyacak ki ? Cin atrık her hükümeti istedigi gibi dinliyebiliyor.
    Cevapla
  • Islam Nur 3 yıl önce Şikayet Et
    Slm..ne yazik ki muslumanlar dalmis dunya pesine ve nefsine kafirler tiatro ve artistlik yapmaya devamediyo. kanmayin onlarin dediklere ve pilanlarina gavur gavuru yemez ancak Islama karsi birlik olurlar.daha nekadar zaman lazim ki kendimize gelelim sonra diyoruz nedir bu cektiklerimiz..bizler ALLAHA CC ciddi olarak kul olmasak elbete belalar basimizdan eksik olmaz..insallah tovbe ederiz de gec olmadan ve ALLAH CC bu oyunlari bozar..unutmayin ki kafirlerin oyunlari siber terorism ve seytani tuzaklari sadece hedef Islam ve muminlerdir..ve selam
    Cevapla
  • Islam Nur 3 yıl önce Şikayet Et
    Slm..ne yazik ki muslumanlar dalmis dunya pesine ve nefsine kafirler tiatro ve artistlik yapmaya devamediyo. kanmayin onlarin dediklere ve pilanlarina gavur gavuru yemez ancak Islama karsi birlik olurlar.daha ne zaman lazim ki kendimize gelelim sonra diyoruz nedir bu cektiklerimiz..bizler ALLAHA CC ciddi olarak kul olmasak elbete belalar basimizdan eksik olmaz..insallah tovbe ederiz de gec olmadan ve ALLAH CC bu oyunlari bozar..unutmayin ki kafirlerin oyunlari siber terorism ve seytani tuzaklari sadece hedef Islam ve muminlerdir..ve selam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR