NATO'nun en büyük kabusu olan uçağı açıkladı: Su-27!

ABD'de yayınlanan National Interest (NI) dergisi, Rusya'nın geliştirdiği dördüncü nesil Su-27 avcı uçağının 'NATO'nun en büyük kabusu' statüsünü kazandığını yazdı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.03.2021 06:28 GÜNCELLEME 13.03.2021 07:10 DÜNYA
NATO'nun en büyük kabusu olan uçağı açıkladı: Su-27!
NATO'nun en büyük kabusu olan uçağı açıkladı: Su-27!

Rus havacılık sanayisindeki uzmanların geliştirdiği savaş uçakları dünyanın birçok ülkesinin ilgisini çekerken bu uçakların Moskova'yla cepheleşme politikasını ısrarla sürdüren NATO için korkulu rüya haline geldiği yönündeki analizlere bir yenisi daha eklendi.

Rusya sınırlarına yakın bölgelerde diğer ülkeler tarafından gerçekleştirilen keşif ve devriye uçuşlarına önleme amacıyla Su-27'lerin sıklıkla havalandırıldığını belirten National Interest yazarı Peter Suciu, Su-27'lerin Rusya'nın hava savunmasında kilit unsurlardan biri haline geldiğini vurguladı.

Suciu, Rusya Hava Kuvvetleri'nin Su-27'leri Baltık Denizi, Barents Denizi ve Karadeniz üzerindeki uluslararası hava sahasında kullanarak Rusya sınırlarının güvenliğini sağladığının altını çizdi.

Rus Sukhoi şirketinin imal ettiği Su-27 uçağı, dünyanın en iyi savaş uçaklarından biri olarak kabul ediliyor.

1977'de ilk kez havalanan Su-27'lerin seri üretimine 1982 yılına geçildi. Uçaklar, Sovyet ordusunun hizmetine 1985 yılında sunuldu.

YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • hollandadan 3 yıl önce Şikayet Et
    amerikanin tek.derdi dunyanin gozunu korkutup daha cok silah satmak bakmayin kuzu postilunu giymis bit tilkidir o
    Cevapla
  • Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    SU-35 bundan bin kat daha iyi tilkiler diyor ki SU-27 eski ondan alın ki işimizi zorlaştırmayın ,yemezler biz SU-35 alıcaz
    Cevapla
  • Aydan Yesildag 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Egemen bi Devlet, Silahını yapar. Bizim içimizde Yıllardır Pkk, Fetö gibi hainler var. Türkiyenin enerjisi bu hainlerle geçti. Fetö ve Pkk ve bunların uzantıları Türkiyenin kuyruğundan tam koptuğu an Vatanımız daha ileri gideçek. Şimdi Yaprak gibi dökülmeye başlatılar. Evvel Allah bizler Hükümetin arkasındayız.
    Cevapla
  • Ozer 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya 1985 yılında uçak yapıyor biz gerçekten gerideyiz
    Cevapla
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya 2. dünya savaşından bu güne savaş uçağı üretiyor.
    Cevapla
  • Ahmet Üstündağ 3 yıl önce Şikayet Et
    Nato’nun taktiği ilginç ve komik. Diğer grupların su-27 uçaklarına yönelmesini söylemiş resmen. Teknolojilerini çözelbildikleri tek uçak bu olsa gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR