İİT'den İsviçre'ye tepki: Şiddetle kınıyoruz

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İsviçre'de 'Yüzü tamamen örtme (peçe) yasağının' yapılan referandumda kabul edilmesini şiddetle kınadı. Luzern Üniversitesinin yaptığı bir araştırmaya göre, İsviçre'de burka kullanan Müslüman bulunmazken sadece 30 kişi nikap giyiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 13.03.2021 19:35 GÜNCELLEME 13.03.2021 19:35 DÜNYA
İİT'den İsviçre'ye tepki: Şiddetle kınıyoruz
İİT'den İsviçre'ye tepki: Şiddetle kınıyoruz

İİT'ye bağlı Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonundan yapılan yazılı açıklamada, İsviçre'de peçenin yasaklanmasına tepki gösterilerek, bunun ayrımcı bir uygulama olduğu belirtildi.

Peçe yasağının çoğulculuk ilkelerine aykırı olduğu, hoşgörü değerleriyle çeliştiği ifade edilen açıklamada, ayrıca İsviçre'nin insan hakları alanındaki bölgesel ve uluslararası bağlılıklarını ihlal ettiği kaydedildi.

- İSVİÇRE'DEKI REFERANDUM

İsviçre'de aşırı sağcı İsviçre Halk Partisi (SVP) üyelerinin de bulunduğu "Egerkinger Komitee" adlı grubun öncülük ettiği inisiyatif ile 7 Mart'ta ülke genelinde peçe yasağı için referanduma gidilmişti.

İsviçre Federal Konseyi ve Parlamentosu, seçmenlere, "Yüzü tamamen örtme (peçe) yasağına evet" inisiyatifini reddetme tavsiyesinde bulunmuştu.

Hükümetin bu tavsiyesine rağmen halkın yüzde 51,2'si yapılan referandumda, "Yüzü tamamen örtme (peçe) yasağına evet" inisiyatifini desteklemişti.

Doğrudan demokrasi ile yönetilen İsviçre'de önergeler, 100 bin imza toplanması halinde vatandaşlara sunuluyor ve referandumlarda onaylanırsa doğrudan yürürlüğe giriyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • 56789 3 yıl önce Şikayet Et
    avrupaya önem verileceğine afrikaya verilseydi tarihten buyana şimdi afrikanın tamamı müslümandı atasal ilkesel geleneksel dinler biterdi ama türkler tarih boyunca tek yönü var sadece avrupa bu çok ama çok yanlış gidip dünyayı sömürüyorlar sonra avrupanı haram parasıyla ülkeye fayda bekleniyor bu haklı bir eleştiri değilmi haram parayla bu ülkeye yatırım haçlı avrupa yepsa ne olur yapmasa ne olur abye üye almasa ne olur
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR