Su-35'leri resmen teslim aldılar! Gözler ABD'de, Türkiye detayı olay oldu

ABD'nin tüm yaptırım uyarılarına rağmen Mısır, Rusya ile imzaladığı anlaşma kapsamında iki adet Su-35 savaş uçağını teslim adlı. Şimdi ise S-400 hava savunma sistemi alımı nedeniyle Türkiye'yi CAATSA yaptırımlarına tabi tutan ABD'nin, yine Rusya'dan Su-35 savaş uçağı satın alan Mısır'a da yaptırım uygulayıp uygulamayacağı en çok merak edilen konu oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.03.2021 23:54 GÜNCELLEME 17.03.2021 10:26 DÜNYA
Su-35'leri resmen teslim aldılar! Gözler ABD'de, Türkiye detayı olay oldu
Su-35'leri resmen teslim aldılar! Gözler ABD'de, Türkiye detayı olay oldu

Rus medyasına konuşan kaynaklara göre Mısır, 2018 yılında imzalanan anlaşma kapsamında Rus Su-35SE uçaklarının ilk ikisini 2020 yılının sonunda teslim aldı.

Anlaşma kapsamında 2020-2022 yılları arasında yaklaşık 2 milyar dolar değerindeki toplam 24 Su-35SE'nin Mısır'a teslim edilmesi planlanıyor. 10 uçaktan oluşan ikinci parti teslimatın 2021 yılında gerçekleşmesi bekleniyor.

ABD, MISIR'A YAPTIRIM UYGULAYACAK MI?

Mısır ve Rusya arasında 2018 yılında imzalanan anlaşma sonrası ABD, Rusya'dan savaş uçağı satın alınmamasına yönelik Mısır'ı birçok kez uyardı. Son olarak ABD Dışişleri Bakanı Blinken, 23 Şubat tarihinde Mısırlı mevkidaşı Semih Şükri ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Mısır'ı Rusya'dan savaş uçağı satın almanın sonuçları olacağına dair uyardı.

Şimdi ise S-400 hava savunma sistemi alımı nedeniyle Türkiye'yi CAATSA yaptırımlarına tabi tutan ABD'nin, yine Rusya'dan Su-35 savaş uçağı satın alan Mısır'a da yaptırım uygulayıp uygulamayacağı merak konusu.

CAATSA YAPTIRIMLARI NEDİR?

2 Ağustos 2017'de eski Başkan Trump'ın imzasıyla yürürlüğe giren CAATSA, "Rusya Federasyonu'nun savunma ya da istihbarat sektörleriyle ya da bunlar adına çalışan kurum ve kişilerle önemli düzeyde alışverişte bulunan kişi ve kurumlara yaptırım uygulanmasını" öngörüyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 74 TÜMÜ
  • son osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    oyunun kuralını biz koyduğumuz sürece kim takar başkasını Türk ün Türk ten başka dostu yok kimseye sırtımızı dönmeyelim.
    Cevapla
  • tb2, siper 3 yıl önce Şikayet Et
    mısır rusyadan s35, türkiyeden siper hava savunma sistemi ve anka ve tb2 siha satın alabilir. Suudi arabistan ve mısır türkiyenin dostları ve kardeşleridir. bu ülkelerin kendi aralarındaki sorunlar aile içi sorundur.
    Cevapla
  • Selçuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Mısır belki kardeşimiz olabilir ama Suudi Arabistan ve Birleşik A.E. kesinlikle muhattap bile alınmaması gereken ülkeler.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    amerika bir halt edemez. Amerika uçak vermez ise çin verir rusya verir. kim takar amerikayı
    Cevapla
  • İbrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    İhraç versiyonu su35 almak kumandası ABD de olan F16 almaktan daha iyidir ama çeşit çoğaldıkça gider artıyor, yani neresinden bakarsan bak yerli malı olsun düşük özellik olsun daha hayirli hurjet ten umutluyum bizi mmu ya yetiştirmek için ara geçiş olabilir F16 lain ömrü devriye uçuşları ve terörle mücadelede hurjet kullanarak uzaya bilir
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Sisi abd nin şamar oğlanı , ona bir şey demezler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR