Öğretmenin Hz. Muhammed'e saygısızlığı İngiltere'yi karıştırdı

İngiltere'de bir okulda görevli öğretmenin derste Hz. Muhammed karikatürlerini göstermesi tepki topladı. Öğretmen açığa alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2021 11:13 GÜNCELLEME 26.03.2021 16:33 DÜNYA
Öğretmenin Hz. Muhammed'e saygısızlığı İngiltere'yi karıştırdı
Öğretmenin Hz. Muhammed'e saygısızlığı İngiltere'yi karıştırdı

İngiltere'nin West Yorkshire bölgesinde bulunan Batley kentinde pazartesi günü yaşanan olayın ardından okulun önünde toplanan veliler, protesto gösterisi düzenledi.

Bazı eylemciler, öğretmenin işine son verilmesini talep etti.

Okul Müdürü Gary Kibble, yaşanan olayın kabul edilemez olduğunu ifade ederek, yaşananlardan dolayı "tartışmasız bir şekilde özür dilediğini" belirtti.

Kibble, öğretmenin de "en içten özürlerini dile getirdiğini" ve olayla ilgili açılan soruşturma süresince askıya alındığını söyledi.

Okul Müdürü Gary Kibble

İNGİLTERE EĞİTİM BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

İngiltere Eğitim Bakanı Gavin Williamson, gerçekleştirilen protestolara ilişkin dün yaptığı açıklamada, "Bu yaşananlar kabul edilemez, Öğretmenleri tehdit etmek veya sindirmek ise asla kabul edilemez. Bu tip sorunlar ortaya çıktığında okul ile velilere diyalog yoluna gitmelerini tavsiye ediyoruz. Protestolar derhal sona erdirilmelidir" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Haber7, BBC Türkçe
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • 5678 3 yıl önce Şikayet Et
    alemlere rahmet olarak gelen peygamberimize hakaret eden onun mübarek ruhunu ve ailesinin akrabalarının sahabelerinin ruhunu incitenleri rabbimin yüce büyük adaletine havale ediyoruz zira rabbimiz en iyi hüküm veren aniden ansızın zalimleri yakalayandır herşeyin zamanı sırası var birtek cin şeytan uzaylı melek daha nicesi bilinen bilinmeyen gayb varlıkları görseler bu gibi imansız inkarcı zalimler bu alçaklara kafalarını oynatırdı
    Cevapla
  • A. K. 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin dinin sana benim dinim bana. Peygamber efendimiz e (s.a.v.)dil uzatma...
    Cevapla
  • ASILBEY@06ÇUBUK 3 yıl önce Şikayet Et
    İngilterede Peygamber efendimize hakaret eden öğretmen açığa alınabilir,kimsede destek çıkmayabilir ama,o öğretmen aynı hakareti Türkiyede yapsaydı sahip çıkacak,destek verecek bir CHP si olurdu.
    Cevapla
  • ??? 3 yıl önce Şikayet Et
    Kibble sini şaşırmış...
    Cevapla
  • Ylmz 3 yıl önce Şikayet Et
    Kelimeledeki düşündürücüluk çok manidar. Sanki bu hakaret ve provaka ustaca oynanmış. Bilerek tahrikle dünyada olay çıkmasını bekliyorlar.myanmardaki ölenlerin katillerine firansa basta avrupa ülkelerdir.bir şekilde yugoslavyayida onların eliyle parçalandı arapların hali ortada bizler doksan yıldır çekiyoruz zaten sonuç uzakdoguya doğru husumete sürüklenmek isteniyor abd tarafından.bi ruslarinan şimdilik iyiyiz.dilerim kimseyle uzun boylu anlasmazligimiz olmaz.not.. bu yangında Avrupa da abd de hep birlikte zarar görürüz. Akilli kimse yokki hepsi zirana zırıl.
    Cevapla
  • derman 3 yıl önce Şikayet Et
    islam düşmanları heryerde kendini belli ediyor gereği yapılmalıdır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR