Mısır'da iki tren çarpıştı: En az 32 ölü, 165 yaralı

Mısır'da iki trenin çarpışması sonucu en az 32 kişi hayatını kaybetti, 165 kişi yaralandı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken kazanın sebebi de belli oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2021 16:22 GÜNCELLEME 27.03.2021 09:50 DÜNYA
Mısır'da iki tren çarpıştı: En az 32 ölü, 165 yaralı
Mısır'da iki tren çarpıştı: En az 32 ölü, 165 yaralı

Süveyş Kanalı'nda Ever Green adlı geminin karaya oturmasıyla birlikte dünyanın yakından takip etmeye başladığı Mısır'da, korkutucu bir tren kazası yaşandı.

Ülkenin orta kesimindeki Sevhac bölgesinde iki tren çarpıştı.

Mısır Sağlık Bakanlığı, en az 32 kişinin öldüğünü 165 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

"BİRİLERİ ACİL DURUM FRENİNE BASTI, ARKADAN GELEN TREN ÖNDEKİNE ÇARPTI"

Mısır Demiryolu Müdürlüğü yaptığı açıklamada, "İlk trende kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından acil durum frenlerine basıldı. İlk tren durduktan sonra arkadan gelen ikinci tren hızını alamayıp trene çarptı. Bunun sonucunda iki tren de devrildi" ifadelerini kullandı.

Kaza sonucunda üç vagonun raydan çıktığı belirtildi.

Son yıllarda Mısır'da, raylarının eski olması nedeniyle tren kazaları arttı. Mısır'ın en ölümcül tren kazası 2003 yılında meydana gelmişti. Seyir halindeki tren alev almış ve 300'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • 1 isi 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc. Müslüman kardeşlerimize rahmet eylesin, yakınlarına sabır metanet versin.
    Cevapla
  • Mehmedim 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar her öküzün altında buzağı aramayı seviyorlar. Mısır halkına geçmiş olsun, ölenlere Allah Rahmet Eylesin. Yaralılara şifalar versin. (Mısır geçmişte ne diktatörler gördü. Sisi denen Sinsi herif de bir gün defolup gidecek.)
    Cevapla
  • YaşaR 3 yıl önce Şikayet Et
    Mısıra göz dağı Türkiyeye yaklaşma ..?
    Cevapla
  • Levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    Komplo filan degil bunlar gercekler. Türkiye ile yakinlasma yasandigi icin birileri Misir i cezalandiriyor. Dogu Akdeniz MEB antlasmasini sakin imzalama diyorlar resmen..
    Cevapla
  • Atalay 3 yıl önce Şikayet Et
    Yillardir yuzlerce buyuk gemilerin gectigi kanal tikanir, kimligi belirsiz kisiler trenin acil durum frenine basar,yarin bakalim neler olcak.Eminimki coguda tesaduftur.gecmiste ulkemizde oldugu gibi.Yada birileri hizaya gel,turkiyeyle ben istemeden anlamasamazsin demekte istiyor olabilir.Malum suves kanali on gun kapali kalsa misir ekonomisi sikinti yasar.İsin ucunda tazminat odemede var cunku.Yuzlerce cinden gelen gemi kanali bekliyorken bu islerin arkasindanda abd cikmaz kesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR