İran ve Çin'den 25 yıllık dev iş birliği anlaşması!

İran'ın, Çin'in başlattığı 'Kuşak ve Yol' projesine katılımını öngören 25 yıllık bir iş birliği anlaşmasını Pekin yönetimi ile imzalayacağı açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2021 22:17 GÜNCELLEME 26.03.2021 22:17 DÜNYA
İran ve Çin'den 25 yıllık dev iş birliği anlaşması!
İran ve Çin'den 25 yıllık dev iş birliği anlaşması!

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) göre, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, diplomatik temaslar kapsamında Tahran'da bulunan Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi'nin ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'Kuşak ve Yol' projesi

Hatibzade, iki ülkenin yarın, İran'ın Çin'in başlattığı "Kuşak ve Yol" projesine katılımını öngören 25 yıllık bir iş birliği anlaşmasını imzalayacağını aktardı.

Anlaşmanın ilk olarak Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in 2015 yılındaki Tahran ziyaretinde gündeme geldiğini belirten Hatibzade, "Bu anlaşmada iki ülkenin çeşitli alanlardaki iş birliğinin ekonomik boyutları ve İran'ın Çin'in Kuşak ve Yol fikrine katılımı dikkate alındı." ifadesini kullandı.

Rusya, Süveyş Kanalı'ndaki krizi fırsata çevirme peşinde

Hatibzade, anlaşmanın iki ülke arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesinde "yol haritası" işlevinde olduğunu vurgulayarak, anlaşmaya dair daha fazla detay paylaşmadı.

Orta Doğu ziyaretleri kapsamında Tahran'da bulunan Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi'in İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile bir araya gelmesi bekleniyor.

İran resmi haber ajansı IRNA ise, anlaşmanın her iki ülke dışişleri bakanları tarafından imzalanacağını açıkladı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • 6543 3 yıl önce Şikayet Et
    imzalansaki ne olur isterse 100 yıllık anlaşma yapsınlar nefissiz iran türk rejimi yıllardır abd nato kanada ambargoları içinde boğulmuşken asırlarca yaptırımlar ambargolar altındayken nasıl olurda hiçbirşey olmamış gibi olur
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR