Kuzey Kore'den ABD'ye tehdit gibi cevap: Başlarına iyi şeyler gelmeyecek

Kuzey Kore'nin balistik testlerini eleştiren ABD yönetimine tehdit gibi bir cevap geldi. Pyongyang, Washington'a "Başlarına iyi şeyler gelmeyecek" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.03.2021 11:51 GÜNCELLEME 27.03.2021 11:51 DÜNYA
Kuzey Kore'den ABD'ye tehdit gibi cevap: Başlarına iyi şeyler gelmeyecek
Kuzey Kore'den ABD'ye tehdit gibi cevap: Başlarına iyi şeyler gelmeyecek
  • Kuzey Kore ile ABD arasındaki gerilim devam ediyor.
  • İki ülke arasındaki tanisyonun yükselmesine neden olan Pyongyang yönetiminin balistik füze denemelerine ABD'den eleştiriler gelmişti.
  • ABD'nin eleştirilerine cevap Kuzey Kore'den tehdit gibi bir cevap geldi. Pyongyang yönetimi Washington'a "Başlarınıza iyi şeyler gelmeyecek" cevabını verdi.

Kuzey Kore Merkezi Komitesi Başkan Yardımcısı Ri Pyong Cho, ABD Başkanı Joe Biden'ın balistik füze denemelerine yönelik eleştirisini "meşru müdafaa haklarına yönelik provokasyon ve tecavüz" olarak nitelendirdi.

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansının (KCNA) haberine göre Ri, Biden'ın eleştirilerine yanıt verdi.

"PROVOKASYON VE TECAVÜZ"

Ri, Biden'ın Kuzey Kore'ye yönelik derin düşmanlığını açıkça ortaya koyan sözlerinden endişe duyduklarını ve ABD Başkanı'nın eleştirilerini Kuzey tarafının meşru müdafaa haklarına yönelik "provokasyon ve tecavüz" olarak değerlendirildiğini belirtti. 

ABD'nin kıtalararası balistik füzeleri serbestçe test edip stratejik askeri varlıklarını Kore Yarımadası'nı çevreler şekilde konuşlandırdığı eleştirisinde bulunan Ri, Washington yönetiminin Kuzey'in taktik silah testlerini eleştirmesinin "gangster benzeri bir mantık" olduğunu kaydetti.

BAŞLARINA İYİ OLMAYAN ŞEYLER GELEBİLİR

Ri, ABD ve Güney Kore'nin kendileri için "sürekli askeri tehdit oluşturduğunu" ve Kuzey Kore'nin de kendisini savunmak için "yenilmez fiziki güç" inşa etmekten başka seçeneği olmadığını vurgulayarak, "askeri gücü" sürekli olarak genişleteceklerini ifade etti.

Biden yönetiminin Kuzey Kore konusundaki ilk adımını yanlış attığını savunan Ri, "ABD sonuçlarını düşünmeden düşüncesiz sözlerine devam ederse, başlarına iyi olmayan şeyler gelebilir" dedi.

ABD-KUZEY KORE İLİŞKİLERİ

Ri, Pyongyang yönetiminin ABD tarafını nükleer silah denemeleriyle müzakerelere geri döndürmeyi amaçladığı yorumlarına ilişkin de Ri, kendilerinin hiçbir şekilde birinin dikkatini çekmek veya politikasını etkilemek için silah geliştirmediği değerlendirmesinde bulundu.

Biden, 25 Mart'ta Kuzey Kore'nin iki balistik füze denemesine ilişkin, "Kuzey Kore bu testler ile 1718 sayılı BM kararını ihlal etmiştir. Bölgedeki ortak ve müttefiklerimiz ile iletişim halindeyiz. Gerilimi tırmandırmak isterlerse, uygun bir yanıt veririz. Ancak aynı zamanda diplomasiye de hazırım. Bu diplomasi ancak nükleerden arınma ile sonuçlanmalı." ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • 567 3 yıl önce Şikayet Et
    kuzey koreyi abdye karşı destekliyorum
    Cevapla
  • dalyan 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal lan TOMBİK.Sendeki yürek müthiş.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel hareketler bunlar...loba loba lop...hepsi tiyatro....
    Cevapla
  • Yetersiz Ulvi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu abd ne diye her işe maydanoz olur ki, adam oyuncaklarıyla oynuyor işte, karışmayın. En sonunda kızdıracaksınız, sallayacak size de bir füze.
    Cevapla
  • medo 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah (C.C.) tarih boyunca böyle Abd gibi Küstah, kibirli, büyüklük taslayan zalimleri. En zayıf, en aciz gördükleri düşmanlarıyla, zelil ve sefil etmiştir. İnşallah bu toramanı da bunların başına bela eder de, katlettikleri milyonlarca masumun bedelini öderler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR