Teröristler itiraf etti: Eylem başına 300 dolar almışlar

Halep’teki 3 terör hücresi çökertildi. Sorguda toplam 52 bomba kullanıldığı belirlendi. Teröristler örgütten 300 dolar aldıklarını anlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.03.2021 07:50 GÜNCELLEME 28.03.2021 10:42 DÜNYA
Teröristler itiraf etti: Eylem başına 300 dolar almışlar
Teröristler itiraf etti: Eylem başına 300 dolar almışlar

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) desteklediği Suriye Milli Ordusu (SMO) Suriye’de önemli başarılara imza atıyor. Terör örgütleri PKK ve DEAŞ’a karşı amansız mücadelesini sürdüren SMO birlikleri PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG/PYD’nin eylem hücrelerini çökertti. Halep’te yakalanan ve tutuklanan YPG/PYD’li bir teröristin ifadelerinden yola çıkan SMO’ya bağlı 3. kolordu askerleri, YPG/PYD’nin Halep kırsalında bulunan ve birçok bombalı eylemin faili olan hücrelerin izini sürdü. Düzenlenen operasyonlarda 3 terör hücresi tek tek çökertildi.

NEHİR HATTI BOMBA YATAĞI

Sorguya alınan teröristler ifadelerinde, Suriye’nin değişik bölgelerinde meydana gelen onlarca bombalı terör eyleminin nasıl ve kimler tarafından yapıldığını, terör örgütünün söz konusu saldırılardaki rolünü anlattı. Teröristler patlayıcıların Halep’in doğusundaki “Sayur” bölgesinden getirildiğini söyledi. İlk hücrede yakalanan Jassim Aboud, İmad Jassim Satout, İbrahim Hüseyin ve Hüseyin Ganem Aboud isimli teröristler, 1 yıl önce Sajour nehri boyundaki hatta onlarca patlayıcı yerleştirdiklerini itiraf etti.

BOMBA DA PARA DA PYD’DEN

YPG/PYD’li terörist Mustafa İbrahim El Satut tarafından görevlendirilen ilk hücredeki 4 terörist, patlayıcıları PYD’den alıp El-Bab, Cerablus ve Azez bölgelerini de kapsayan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgelerine götürdüğünü söyledi. Teröristler patlayıcıları güvenlik güçlerinin geçiş noktaları ile kent merkezlerindeki çarşı-pazara yakın yerlere yerleştirdiklerini, her bombalamadan sonra PYD’den 300 dolar aldıklarını itiraf etti. Teröristlerden İbrahim el Hüseyin de 5 ayrı bomba yerleştirdiğini ve her bir bomba için PYD’den 400 dolar aldığını söyledi.

PYD’NİN SABOTAJ TİMİ

İlk hücredeki teröristlerden Hüseyin Ghanem Aboud ve eşi PYD’den gelen 5 patlayıcıyı hücredeki diğer teröristlere verdiklerini anlattı. Teröristler Azez, El Bab ve Cerablus’ta yerleştirdikleri 12 ayrı bombayı patlattıklarını ve aynı bölgelerdeki farklı yerlere 28 bomba daha yerleştirdiklerini itiraf etti. SMO birlikleri teröristlerin ifadesi ve yer göstermesi sonrası Azez, El Bab ve Cerablus’taki patlayıcıları bulmak için harekete geçti. Hücredeki bir diğer terörist İmad Jassim Satout ise El Bab’ta 11 kg bomba döşediği kamyonu infilak ettirdiğini ve saldırıda 7 kişinin öldüğünü söyledi. Teröristlerin ifadeleri sonrasında SMO birlikleri Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde teröristlerle bağlantılı YPG/PYD’li terörist ve işbirlikçileri yakalamak ve bombaları ele geçirmek için operasyon başlattı.

SMO hakkında bilgi sattılar

SMO’nun çökerttiği ikinci terör hücresinde Abdülkadir Jassim Satout ve Radva İbrahim Satout isimli 2 terörist yakalandı. Hücrenin YPG/PYD’nin istihbarat ağının parçası olduğu ortaya çıktı. Teröristlerden Radva İbrahim’in akrabasının Münbiç’te YPG’de olduğu öğrenildi. İki terörist, YPG’den aldıkları talimat doğrultusunda SMO askerlerinin kontrol noktaları ve karagahları hakkında YPG/PYD’ye bilgi verdiklerini itiraf etti. Teröristler çektikleri fotoğraf ve bilgileri aylık 300 dolar karşılığında YPG/PYD’ye gönderdiklerini bildirdi.

Patlayıcıları Münbiç’ten getirmiş

Halep kırsalında ele geçirilen üçüncü hücrede ise Jassim Atiyah, Feysal Jassim Satout, Ayyuş Ahmet ve Ahmet Jassim Satout adlı teröristler yakalandı. Teröristler 50 dolar karşılığında YPG/PYD’nin bombalarını Münbiç’ten Fırat Kalkanı harekat bölgesine sokup tuzakladıklarını itiraf etti. SMO birliğine suikast için yerleştirdikleri bir bomba fark edilince eylemin başarısız olduğunu anlatan teröristler, bomba tuzakladıkları bir aracı koyun pazarına bıraktıklarını ve uzaktan kumanda ile patlattıklarını da anlattı.



YENİŞAFAK

YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Yusuf.ir 3 yıl önce Şikayet Et
    300d ne çok para dilenci, ler bunlardan çok para kazanıyor.
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Konuşturulduktan sonra gereken yapılsaydı.
    Cevapla
  • levocan 3 yıl önce Şikayet Et
    o bombaları bu aşağılık mahluklara bağlayın ve patlatın.
    Cevapla
  • BizSizOnlar 3 yıl önce Şikayet Et
    Ordumuzun esed kontrolünde ve iran taraftarı birliklere bunu yapması lazım. Mahallenin en düzgünüyüz ama savaşta yumruk sayılmaz. Ruslarla yaptığımız her anlaşma en fazla 15 gün sürüyor. Kendileri defakto durum oluşturup çakıyorlar. Biz de esedin tanklarını, toplarını, önemli tesislerini uçurmalıyız. İleride işimizi kolaylaştırır. Bu kadar da dürüst olmak zorunda değiliz.
    Cevapla
  • Avni 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen iran esed rus ve yahudiler haçlılar hep aybi TÜRK İSLÂM düşmanı geteken yapilmali
    Cevapla
  • Ahmet E 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamam yerlestirdikleri bombalarla cehenneme yollayın. Bunlara harcanacak mermiye yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR