S-400'ler hakkında flaş sözler: Oyun bitti, sonunda anladılar!

İtalya eski Dışişleri Bakanı Franco Frattini, Türkiye'nin S-400'ler konusunda zor dönemi aştığını, bundan sonra ABD'nin de bu durumu kabulleneceğini ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 28.03.2021 13:24 GÜNCELLEME 28.03.2021 13:24 DÜNYA
S-400'ler hakkında flaş sözler: Oyun bitti, sonunda anladılar!
S-400'ler hakkında flaş sözler: Oyun bitti, sonunda anladılar!
  • S-400'ler konusunda Türkiye geçtiğimiz günlerde kararlılığını tekrar ifade eden sözlerle ABD'ye cevabını vermiş, konunun kapandığını ifade etmişti.
  • İtalya eski Dışişleri Bakanı Franco Frattini de Türkiye'nin S-400'ler konusunda zor dönemi aştığını, "Oyun bitti" sözleriyle duyurdu.

İtalya eski Dışişleri Bakanı Franco Frattini, ülke basınına Türkiye ve İtalya ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İtalya Başbakanı Draghi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı son telefon görüşmesine dikkat çeken Frattini, Draghi'nin İtalya ile Türkiye arasındaki stratejik bağın yanı sıra uluslararası gündemin önemli maddelerinden Türkiye-S-400 ve ABD üçgenini değerlendirdi.

"OYUN ARTIK BİTTİ"

Frattini, "Beğen ya da beğenme, Türkiye vazgeçmesi zor bir stratejik ortak. Oyunun artık bittiğini hepimiz biliyoruz. Ankara S-400 füzelerini Moskova'ya iade etmeyecek" dedi.

"TÜRKİYE ENERJİ MERKEZİ"

Türkiye'nin Kazakistan, Azerbaycan ve Karadeniz'den geçen gaz ve petrol boru hatlarıyla halihazırda bir enerji merkezi olduğunu ifade eden Frattini, Libya ile yapılan MEB anlaşmasına değinerek Türkiye'nin tek bir hamle ile tüm Akdeniz Avrupa'sını atladığını belirtti.

TÜRKİYE ORADA DAHA FAZLA SÖZ SAHİBİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in Fransa önderliğindeki Minsk grubunun uzun ve beyhude çabalarının ardından bir telefon görüşmesi ile Karabağ'da ateşkesi sağladığına dikkat çeken Frattini, "Kafkasya ve Dağlık Karabağ'da Türkiye ve Rusya daha fazla söz sahibi" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN DOSTLARI GRUBU"

Türkiye'nin İran, Rusya ve Çin eksenine girmemesi için Dışişleri bakanı olduğu dönemde İngilizlerle birlikte "Türkiye'nin dostları" adlı bir grup oluşturduklarını ifade eden Frattini, "Schröder ve Chirac hemen kapıyı kapattı, dikkatsiz bir hareketti. Bugün tüm çıkarlarımıza aykırı bir Ankara-Tahran-Moskova eksenine tanık oluyoruz" dedi.

KAYNAK : Star
YORUMLAR 87 TÜMÜ
  • tabi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Schröder Türkiye dostuyum diye gezinip söylenmiyor mu her yerde? kimi kekliyormuş?
    Cevapla
  • Cenk1453 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd bundan sonra haddini bilecek.
    Cevapla
  • Dede 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin rusya varken abd bize her zaman gebe o kadar
    Cevapla
  • Namyelüs 3 yıl önce Şikayet Et
    Olanı biteni İtalyan eski dişişleri bakanı bile anlamış.Anlamak istemeyenleri bir tarafa koyarsak bu ülkede yaşayıp da olayları hala anlayamayanlar var.Neden acaba?
    Cevapla
  • Ben 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi düzenleri bozulduğu için olmasın...
    Cevapla
  • Demi ama 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş Hased diye birşey duymadın mı
    Cevapla
  • Şems 3 yıl önce Şikayet Et
    Çocuk oyuncağı mı iade ediyoruz. Biz batılı dostlarımıza mı güveneceğiz? Onlar mı bizi koruyacak?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR