Son dakika: Endonezya'da büyük patlama: Korkunç görüntüler

Endonezya’nın Indramayu bölgesindeki Balongan Petrol Rafinerisi’nde büyük bir patlama meydana geldiği ve yangın çıktığı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.03.2021 03:33 GÜNCELLEME 29.03.2021 03:35 DÜNYA
Son dakika: Endonezya'da büyük patlama: Korkunç görüntüler
Son dakika: Endonezya'da büyük patlama: Korkunç görüntüler

Son dakika: Endonezya’nın başkenti Cakarta'daki Balongan Petrol Rafinerisi’nde şiddetli patlama meydana geldi. Ülkenin en büyük petrol rafinerisinde meydana gelen şiddetli patlamanın sesi kilometrelerce öteden duyuldu.

Ülkenin önemli petrol rafinerinden biri olan Balongan rafinerinde günde 125 bin varil petrolün işlendiği tahmin ediliyor. Görgü tanıkları tarafından amatör kameraya yansıyan görüntülerde, alevlerin gökyüzünü kapladığı görüldü. Patlamanın sebebi henüz bilinmemekle birlikte saldırı şüphesinin olduğu belirtiliyor.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, patlamanın ardından dev alev toplarını içinde bulunduran büyük bir yangın meydana geldiği görülüyor.

Yerel medyaya yansıyan bilgilere göre, Endonezya'nın Indramayu bölgesindeki Balongan Petrol Rafinerisi'nde büyük bir patlama meydana geldi. Olay, ülkenin bir başka eyaletindeki bir Katolik kilisesinde yaşanan intihar saldırısından saatler sonra meydana geldi.

SABAH SAATLERİNDE KİLİSEYE SALDIRDILAR

Endonezya'nın Güney Sulawesi eyaletinin başkenti Makassar kentinde, kiliseyi hedef alan bombalı saldırıda 14 kişi yaralandı. Güney Sulawesi Emniyeti Halkla İlişkileri Sorumlusu E Zulpan yaptığı açıklamada, olayın ilk incelemelere göre intihar saldırısı olduğunu belirtti.

Ulusal Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Argo Yuwono ise bombalı saldırıda, aralarında kilise güvenlik görevlilerinin de olduğu 14 kişinin yaralandığını ve tedavilerinin hastanede sürdüğünü açıkladı.

Endonezya'da patlamanın gerçekleştiği petrol rafinerisi

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 37 TÜMÜ
  • Terbiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet bizim tek göz deccalcı mason şeytan tayfası Endonezyayı da döve döve terbiye etmeye başladı. Heryerde aynı oyun. 100 yıldır neredeyse
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    D8 teşkilatının, devletlerinin tam harekete geçme zamanı geldi. D8 ülkeleri acilen Türkiyeden Siha lar almalı. Ortak internet ağı, uydusu olmalı. Özellikle Endonezya'da ortak askeri tatbikat yapmalı. Eğer izin verirlerse Türkiye askeri üssü olmalı. Ortak güçlü enerji ortaklıkları olmalı.
    Cevapla
  • Vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolasi Amerika Cruise fuzesi ile vurmustur
    Cevapla
  • Trakyali 3 yıl önce Şikayet Et
    Milli ve stratejik yerleri iyi korumaya alin. Fabrikalar yandi son zamanlarda bunlarin hepsi kredi alinmasi icin yapiliyor, cooook dikkatli olmak lazim cok.
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Sabotaj olabilir iyi arastirilmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR