Şehit cenazesi KKTC'yi karıştırdı! Ailelerin isteği Cumhurbaşkanı Tatar'ı sinirlendirdi

1974'te Rumların katlettiği 5 şehidin yeniden defin işleminde ailenin askeri tören istememesine, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.03.2021 09:16 GÜNCELLEME 30.03.2021 09:17 DÜNYA
Şehit cenazesi KKTC'yi karıştırdı! Ailelerin isteği Cumhurbaşkanı Tatar'ı sinirlendirdi
Şehit cenazesi KKTC'yi karıştırdı! Ailelerin isteği Cumhurbaşkanı Tatar'ı sinirlendirdi

KKTC'de Rumların, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Muratağa, Sandallar ve Atlılar köylerinde vahşice katlederek toplu mezara gömdüğü 126 Türk'ten kimlik tespiti yapılan aynı aileye mensup 4'ü çocuk 5 şehidin cenazesinde "Türk askeri" krizi çıktı.

ŞEHİTLİĞE DEFNEDİLDİLER

Kimlikleri 47 yıl sonra DNA testiyle belirlenen Akansoy ailesinin 5 üyesi, anne Emine Rüstem Akansoy (26), 4 çocuğu Sezin (15), Mustafa (13), Erbay (12) ve Sibel (8), hayattaki aile yakınlarının talebiyle, askeri tören yerine sivil bir törenle Muratağa şehitliğine defnedildi.

Aralık ayında aynı katliam kurbanı 14 çocuk, askeri törenle gömülmüştü.

KKTC'de katledilen 14 şehit, 46 yıl sonra toprağa verildi

TATAR'DAN TEPKİ: RUMLARA ŞİRİN GÖRÜNME ÇABASI

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Hürriyet gazetesine verdiği demeçte, "Rumlara şirin gözükmek adına, kime ne mesaj vermek istiyorlar, şehit cenazemize bile siyaset karıştırdılar, yazıklar olsun" dedi.

Tatar sosyal medyadan da "Bundan böyle şehitlerimiz ile ilgili konularda bireysel tercihlerin devlet uygulamalarının önüne geçmemesi esas olmalıdır" açıklaması yaptı.

TATAR'A CEVAP: ACIDAN SİYASET YAPMAYA UTANMIYOR MUSUNUZ?

Cenaze ailesinden Cumhuriyetçi Türk Partisi milletvekili Asım Akansoy ise "Acı ve gözyaşı üzerinden siyaset yapmaktan utanmıyor musunuz? Cenazenin sivil yapılması yasalara uygun" karşılığını verdi.

KAYNAK : Hürriyet Gazetesi / Ömer Bilge
YORUMLAR 122 TÜMÜ
  • Cako 3 yıl önce Şikayet Et
    Afedersiniz ama sırtımızda kambur olmanızdan bıktık. biz o toprakları kanla aldık ha civanmert,vatanı için gözünu sünguden mermiden sakınmayan Yüce Türk Milletinin KAHRAMAN askerinden rahatsız oluyorsanız buyurunbinin gemilere hayranı olduğunuz İngiltere'ye yada bilmem nereye gidin. Lütfen bizimde size zerre tahammülümüz kalmadı.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar Türkleri soykırımcı gibi gösterip alg propaganda peşinde yıllardır Amerikada bir yandan rumlar bir yandan ermeniler bizimkilerde sonlarının o çocukları gibi olması için her türlü yalaklığı zavallılığı yapıyor.
    Cevapla
  • Yerli ve Milli 3 yıl önce Şikayet Et
    İşte on puanlık uzmanlık sorusu vatan millet din düşmanı hainler ne yapılmalıdır ? Osmanlı gibi süremiyoruz madem ama ALLAH CC aşkına bunlara katlanamıyoruz bari vatandaşlıktan atıp sınır dışı edelim lütfen !..
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    kimmiş o 1 dene adam yokmu orada sıksın ayaklarına
    Cevapla
  • Ugr 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalaka rumcular revaçta,bizde hain chpkk lıların olduğu gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR