ABD'den korkutan uyarı: Felaket yaklaşıyor!

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Başkanı Dr. Rochelle Walensky koronavirüs salgınına yönelik korkutan bir açıklamada bulundu, "felaket yaklaşıyor" dedi

ABONE OL
GİRİŞ 30.03.2021 12:14 GÜNCELLEME 30.03.2021 12:42 DÜNYA
ABD'den korkutan uyarı: Felaket yaklaşıyor!
ABD'den korkutan uyarı: Felaket yaklaşıyor!

Dünyanın işinde bulunduğu pandemi, aşılama ve tedavi çalışmalarına karşılık artışını sürdürüyor. Özellikle mutasyonlu virüslerin de etkisiyle yeni bir dalga yaşanan kovid salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri ABD oldu.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Başkanı Dr. Rochelle Walensky gazetecilere verdiği brifingde, kamu yetkilileri ve diğer ilgili taraflardan, Corona virüsü salgınında dördüncü dalgayı önlemek için durumun ciddiyeti hakkında herkesi uyarmalarını istedi.

"FELAKET YAKLAŞIYOR"

Walensky, yeni vaka sayısında 7 günlük ortalamanın günde 60 bin vakanın biraz altında olduğunu, bu oranın bir önceki 7 güne göre vakalarda yüzde 10 artışa denk geldiğini belirtti. CDC Başkanı, hastaneye kaldırılma oranının da artış gösterdiğini, ölümlerin de sayısının artmaya başladığını bildirdi.

Walensky, “Metnin dışına çıkacağım ve bir felaketin yaklaşmakta olduğu yönünde bende yeniden uyanan hissiyatı paylaşacağım. Şu anda korkuyorum” ifadesini kullandı.

"BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ"

Yetkililer, bazı eyaletlerin ekonomilerini yeniden faaliyete geçirme ve Corona virüsü kısıtlamalarını gevşetmede çok erken davrandığını söyledi ve seyahatlerdeki artışın da salgının tekrar artışa geçmesinde rol oynadığı bilgisini verdi.

Walensky, ABD’de salgının gidişatının, vaka artışlarının yaşandığı Almanya, İtalya, Fransa gibi Avrupa ülkeleriyle benzerlik taşıdığını belirtti.
CDC Başkanı, "Harekete geçmeme lüksümüz yok. Ülkemizin sıhhati adına, dördüncü dalgayı önlemek için şimdi hemen birlikte çalışmalıyız” dedi.

"BİRAZ DAHA SABREDEREK BU YARIŞI KAZANABİLİRİZ"

Bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Anthony Fauci, Amerikalılar’a, “Biraz daha dayanın” diye seslendi. Fauci, ileriki sürecin, “aşıyla salgının dinamikleri arasında bir yarış” şeklinde geçeceğini belirterek, “Biraz daha sabrederek bu yarışı kazanabiliriz” ifadesini kullandı.

KAYNAK : Amerika'nın sesi
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • mkd 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani o kadar nüfusu var olmasınmı demekki insanı dolar kurtarmıyormuş
    Cevapla
  • Aber 3 yıl önce Şikayet Et
    Uzun bir sure daha korku pompalayacklar anlaşılan.unugmayin, sizleri korkutarak dininizden, imanınızdan uzaklastiracaklar. Virüsten tek kurtuluş caresi asi diyecekler. Hasa ve kella Allah dahi sizi kurtaramayacak diye alttan alttan söyleyecekler...
    Cevapla
  • dede korkut 3 yıl önce Şikayet Et
    hadi hadi, çin veya rus aşısı alın
    Cevapla
  • Sıra sizde.. 3 yıl önce Şikayet Et
    Irak Filistin Suriye yemen Afganistan Pakistan mısır ve diğer müslümanlara yaptığınız zülüm gözyaşı acıyı sizlerde tek tek yaşayacaksınız bu görünmeyen bu virüs ile..
    Cevapla
  • Mehmet yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Soyunuz kurusun yok olasınız....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR