BionTech/Pfizer'in koruyuculuk süresi belli oldu

Pfizer ve Biontech devam eden üçüncü faz klinik testlerinde Covid-19 aşısının ikinci dozdan sonra bağışıklığının en az altı ay sürdüğü tespit edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.04.2021 16:36 GÜNCELLEME 01.04.2021 16:54 DÜNYA
BionTech/Pfizer'in koruyuculuk süresi belli oldu
BionTech/Pfizer'in koruyuculuk süresi belli oldu

Şirketlerden yapılan açıklamada aşının altı ay boyunca hastalığa karşı yüzde 91'in üzerinde koruma sağlamayı sürdürdüğü vurgulandı. Ayrıca aşının korkulan Güney Afrika varyantına karşı da tam koruma sağladığı gözlendi.

Şirketler çarşamba günü de 12 ve 15 yaş arası gönüllülerle yapılan küçük bir test çalışmasından da yüzde 100 başarı elde edildiğini açıklamıştı.

6 AYDAN FAZLA SÜRÜYOR

Pfizer tepe yöneticisi Albert Bourla bu sonuçların aşının etkinliğini ve güvenilirliğini gösterdiğini, Amerikan Gıda ve İlaç idaresine Biyolojik Lisans Başvurusunda bulunacaklarını söyledi.

Biyolojik lisans başvurusu halihazırda acil durum kullanım onayı olan aşının tam onay alması için yapılıyor.

ETKİNLİK ORANI 

46 binden fazla gönüllü üzerinde yapılan denemede 927 Covid-19 vakası tespit edildi. Açıklamada "Denemedeki 927 semptomatik vakanın 850'sinin plasebo grubunda iken 77'sine gerçek BNT162b2 aşısı vurulmuştu. Bu da etkinlik oranını yüzde 91,3 olduğunu gösterdi," ifadelerine yer verildi.

Aşının güvenilirliği ile ilgili bir çalışma ise halihazırda 16 yaşından büyük 44 binden fazla gönüllü ile devam ederken en az 12 bin aşılanmış katılımcı ikinci doz aşıdan itibaren altı ay boyunca takip ediliyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • Eskimalatyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olanlar ya Koronadan ya da ani ❤️ krizinden gidiyorlar. Evde yanlız yaşayan komşu bir teyzemiz 3 hafta önce kendisine korona aşısı yapıldı 2 gün önce kalp krizinden öldü. Rahmetli kapıları üzerinde kilitlediği için yakınları balkon kapısını kırarak içeriye girip cenazeyi çıkardılar. Aşılar virüsü öldüreceğine aksine daha da güçlendirdiler.
    Cevapla
  • Vanli 2 yıl önce Şikayet Et
    Teyzemize Allah rahmet eylesin. Kalp krizinin sebebinin aşı olduğundan nasıl emin oldun? Bu konuda kim nasıl bir araştırma yaptı da bu sonuca ulaştı? Millete korku salmak için mi bunları yazdın? Ecel gelmişse gerisi bahane. Aşıdan bağımsız bir kalp krizi olma ihtimalini tamamen yok saymışsın.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR