Putin'den 'başkanlığını uzatan' imza

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, mevcut devlet başkanının iki dönem daha aynı göreve adaylığını koymasına izin veren yasayı imzaladı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.04.2021 17:16 GÜNCELLEME 05.04.2021 17:17 DÜNYA
Putin'den 'başkanlığını uzatan' imza
Putin'den 'başkanlığını uzatan' imza

Rusya'da Putin'in görev süresinin uzatılması konusundaki yasa taslağı, Rus lider tarafından imzalandı. Anayasada yapılan değişikliklerle seçim ve referandum mevzuatını uyumlu hale getiren yasa taslağı, Putin'in onayından geçti.

"İKİ DÖNEM DAHA ADAY OLABİLECEK"

Yasaya göre, mevcut devlet başkanının görev süresinin dolmasının arından iki dönem daha aday olmasına olanak tanınacak. Yani mevcut durumda Putin 2036 yılına kadar başkan olabilecek.

Yasada Rusya Devlet Başkanı, 35 yaşın altında olmayan, ülkede en az 25 yıldır yaşayan, hiçbir zaman başka bir ülkeden vatandaşlık veya oturum izni almamış kişiler arasından seçilebilecek.

Ancak bu kural Rusya’ya bağlanmış olan bir ülkenin vatandaşı olmuş kişileri kapsamıyor.

Yasa uyarınca, Anayasa’daki düzenlemeler yürürlüğe girdiği tarihten önce veya bu tarihte devlet başkanlığı görevini yürütmüş olan kişilere iki dönemden fazla görevde bulunma yasağı uygulanmayacak.

YORUMLAR 3
  • Semih 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde halk oylamasi yapalim..Reisin baskanliginin suresiz olmasi icin..Yoksa bu Kokleri disarida olan Chp.iyi parti.hdp bu ulkede ikdidar olursa.Ulkeyi coniye yehudiye hansa Teslim ederler..millet ayaklanip.sonra Chpli avina cikacak.Zaten chpye tehammulu kalmadi bu insanlarin
    Cevapla
  • 1071 3 yıl önce Şikayet Et
    bizde olsa reisime hemen diktatör derler....RABBİME dua ediyorum bir dönem daha devletin başında olsun inşaAllah Aminnnnnnn
    Cevapla
  • KONYALI 3 yıl önce Şikayet Et
    80 yaşına kadar ara vermeden başkanlığa devam eder inşallah.Güzel dua edelim.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR