EMA'dan açıklama! Ölümlere yol açan AstraZeneca aşısından kötü haber

Avrupa İlaç Ajansı'ndan (EMA) açıklama: "AstraZeneca aşısı ile kan pıhtılaşması arasında bir bağlantı tespit edildi, ancak nedeni henüz netleştirilemedi."

ABONE OL
GİRİŞ 06.04.2021 13:51 GÜNCELLEME 06.04.2021 13:51 DÜNYA
EMA'dan açıklama! Ölümlere yol açan AstraZeneca aşısından kötü haber
EMA'dan açıklama! Ölümlere yol açan AstraZeneca aşısından kötü haber

Oxford Üniversitesi ile ilaç firması AstraZeneca'nın geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı son haftalarda aşı uygulanan kişilerde görülen ciddi yan etkiler yüzünden tartışmaların odağı haline gelmişti. AstraZeneca aşısında "kan pıhtısı" nedeniyle patlak veren kriz durulmuştu. Ancak geçtiğimiz günlerde İngiltere'de, bu aşıyı olan 7 kişinin daha kan pıhtısı nedeniyle öldüğü açıklanmıştı.

AstraZeneca aşısı olan 7 kişi daha aynı sebepten dolayı öldü

Daha önce aşının yararının zararından daha fazla olduğunu söyleyen ve aşılanmayı askıya alan ülkelere çağrı yapan Avrupa İlaç Ajansı (EMA), bugün yaptığı açıklamada, "AstraZeneca aşısı ile kan pıhtılaşması arasında bir bağlantı tespit edildi, ancak nedeni henüz netleştirilemedi" dedi.

EMA Biyolojik Sağlık Tehditleri ve Aşı Stratejisi Başkanı Marco Cavaleri:

"Aşı ile bir bağlantısı olduğu açık. Ama hala bu tepkiye neyin sebep olduğunu bilmiyoruz. Aşı nedeniyle meydana gelen bu sendromu ayrıntılı olarak tanımlamak için neler olup bittiğine dair kesin bir resim elde etmeye çalışıyoruz. Aşılananlar arasında, gençler arasında beklediğimizden daha fazla pıhtılaşma vakası var."

DSÖ’den çok tartışılan AstraZeneca aşısı için karar

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus da Kovid-19'a karşı geliştirilen AstraZeneca aşının faydalarının zararlarından daha çok olduğunu belirterek, ülkelere aşıyı kullanmaya devam etme çağrısında bulunmuştu.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Meran 3 yıl önce Şikayet Et
    Ema denilen bilim kurulu astra zenekadan cok büyük paralar aldi bunun icin faydalari zararlardan daha büyüktür maskesi altinda ölenlere bakmayin asilamaya dwvam edin motosu verdi ema bilim kurulu her gün insanlar astra zenekadan insanlar ölüyor kimse önlem almiyor kinse görmüyor türkiyede böyle bir olay olsaydi kilicdaroglu avrupaya sikayet ederdi türkiyeyi konu avrupa ilunca kilicdaroglu bile görmüyor ölen insanlari vay kilucdaroglu sen daha cook sürüneceksin beter olasin hain cikmasi.
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    en az 6 ay önce bu biliniyordu yeni degil.
    Cevapla
  • ismet 3 yıl önce Şikayet Et
    inşaAllah bu aşı ileride başımıza bir bela açmaz daha yan etkileri ortaya çıkmadan milyonlara aşı yapıldı.
    Cevapla
  • Hakan Gün 3 yıl önce Şikayet Et
    En güvenilir aşı Çin aşısı denilen Sinovac firmasının aşısı, bu firma dünyadaki en büyük ve en iyi aşı firmasıdır
    Cevapla
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Hey Allahım işini bilirsin. Sen bizleri ,Reisimizi,Sağlık bakanımızı koru. Bu olay Türkiyede yaşansaydı bu hain muhalefet sokaklarda, idam çığlılarıyla ortalığı yangın yerine çevirirdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR