Son dakika: Süveyş Kanalı'nda yeni kaza!

Süveyş Kanalı'nda, geçtiğimiz günlerde yaşanan gemi kazasının ardından bugün yeni bir vaka daha yaşandı. Bu sefer de Rumford isimli petrol gemisi karaya oturdu.

ABONE OL
GİRİŞ 06.04.2021 14:05 GÜNCELLEME 06.04.2021 15:55 DÜNYA
Son dakika: Süveyş Kanalı'nda yeni kaza!
Son dakika: Süveyş Kanalı'nda yeni kaza!

Süveyş Kanalı'nın adı, yaşanan gemi kazaları ile anılmaya devam ediyor. Son dakika haberi olarak duyurulan gelişmede Geçtiğimiz günlerde Ever Given isimli geminin yanlamasına kapattığı kanalda, bugün de İtalya bandralı Rumford isimli bir gemi karaya oturdu.

KANAL GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI

Geminin karaya oturmasının ardından ekipler gemiyi kurtarma çalışmaları başlatırken, kanal geçici olarak gemi trafiğine kapatıldı. 

GEMİ HAREKET ETTİRİLDİ

Kanalkda faaliyet gösteren yardımcı gemilerin devreye girmesiyle kısa süre içierisnde kurtarılan gemi yeniden hareket ettirildi. Geminin hareket ettirilmesinin ardından kanaldaki trafik tedbirli bir şekilde yürütülüyor.

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen Ever Given gemi kazası nedeniyle Süveyş Kanalı günlerce gemi trafiğine kapanmış, milyarlarca dolarlık maddi zararın yanı sıra deniz taşımacılığı trafiğinde kapatılması güç yaralara neden olmuştu.

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Elazigli 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayir ola Sisi senin dostun Filistin Katili Netahyau ve At Hirsizi Zayidin Torunu BAE senin ipini cektiler kendileri kanal acacaklar, Senin amacin Türk Düsmanligi iste senin sonun
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Nedense Mısır Türkiye yakınlaşmasından sonra oldu anlamadınız mı bu ona sadece uyarı
    Cevapla
  • Türkoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    İsrail siber saldırılarla gemilerin dümenini kilitleyip kaza yaptırıyor ki süveyşin güvenirliliğini yitirmesini ve böylece transitin kendi açacağı kanala yönelmesini sağlasın. İsteyen komple teorisi desin
    Cevapla
  • Yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    İstedim ve diyorum
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Rumford isimli geminin motor arızası giderilip kanal tarfiği normale dönmeye başlayınca şimdi de Yunan bandralı bir petrol tankeri karaya otrdu. Trafik yine durdu. Bugünkü ikinci vaka. Birileri kanal trafiğini felç mi etmek istiyor yoksa üç dört gün önce Firavunlar için şaşalı bir tören yapan Sisi'nin uğursuzluğu mu?
    Cevapla
  • Yaser 3 yıl önce Şikayet Et
    Kıyametten önce Deccalin gelişine tipik örneklerdir bunlar.
    Cevapla
  • Pablo 3 yıl önce Şikayet Et
    Kanalın dibi kum dolmuş olabilir. Sonuçta akıntı yok. Kanal İstanbul için bu riskler şimdiden planlanmalı. Kanalın her tarafında kameralar olmalı. Yoksa bizim millet kanalı inşaat atığı ile doldurur.
    Cevapla
  • Taha 3 yıl önce Şikayet Et
    cahil her konuda uzmandır
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Ve israil iş başında yeni kanal için çalışmalara başladı alt yapı hazırlanıyor. İş böyle yapılır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR