Volkan Bozkır: Başkan olduğum sürece hiçbir ülkedeki askeri darbe destek bulmayacak

Volkan Bozkır: "Birleşmiş Milletler olarak size şunu garanti edebilirim ki benim başkanlığım döneminde hiçbir ülkedeki askeri darbe destek bulmayacak."

ABONE OL
GİRİŞ 06.04.2021 15:45 GÜNCELLEME 07.04.2021 08:21 DÜNYA
Volkan Bozkır: Başkan olduğum sürece hiçbir ülkedeki askeri darbe destek bulmayacak
Volkan Bozkır: Başkan olduğum sürece hiçbir ülkedeki askeri darbe destek bulmayacak

Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı. Bozkır, BM Genel Kurul Başkanlığı yapan tarihteki ilk Türk.

Sabah saatlerinde Anıtkabir'e giderek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan Bozkır, daha sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşme gerçekleştirdi.

"Türkiye, BM çalışmalarının güçlü bir destekçisi ve büyük bir BM mevcudiyetine ev sahipliği yapıyor. İstanbul, bölgesel BM merkezi konumunda" diyen Bozkır, Çavuşoğlu ile BM Genel Kurul çalışmalarını ve BM gündemindeki konuları ele aldı.

BM Mukim Koordinatörlüğü ve Türkiye'deki diğer BM ajanslarının temsilcileriyle de biraraya gelen Bozkır, "BM personeli, dünyanın dört köşesinde, ev sahibi ülke makamlarıyla işbirliği halinde görev yapıyor, BM'nin çalışma alanlarında üye ülkelere destek veriyor" ifadelerini kullandı.

Temaslarının ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop'la da görüşen ve daha sonra Meclis kürsüsünde milletvekillerine hitap eden Bozkır, "Birleşmiş Milletler olarak size şunu garanti edebilirim ki benim başkanlığım döneminde hiçbir ülkedeki askeri darbe destek bulmayacak" dedi.

TBMM Genel Kuruluna hitap ettikten sonra milletvekilleri ile sohbet eden BM Genel Kurul Başkanı, ardından vekillerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • Neydi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde yedik
    Cevapla
  • Kendal 3 yıl önce Şikayet Et
    Bana pek inandırıcı gelmedi
    Cevapla
  • Ne fark eder 3 yıl önce Şikayet Et
    Tehlikeye sığınırsan merhametin zararını görmezsin. Sonra tehlikeli olursun merhamete muhtaç olur tehlikenin zararını çekmiş olursun. Şu aklima geldi birden ; insanlar yani kötü zihniyetli insanlar, diğerlerini kendi safına cekdigi an sorunlar bir anda çözülüyor ama karşı çıktığın an her türlü senaryoya hazır olmak gerekiyor. Şimdi başkan öyle diyor ama şunumu ima ediyor; safımda durun huzurunuz kaçmasın yada her türlü zorbalığın karşısında olacağınızı söylüyor onu anlayamadım l
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadiğim şu birleşmiş milletlerde kaç ulke var bide dunyada 5 ulkeninmi söz hakki var 5 ulkenin sözhakki varsa bunlari masada birakin yeniden butun devletlerin sözhakki olduğu bir yapilanmaya gidin yada diğer ulkeler temsilci boşuna göndermesinbu beş ulke yalniz kalsin
    Cevapla
  • abdurrahman Serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Başkan, Dünya (BM Ülke sayısı) >< 5 FORMÜLÜNÜ BM'in Matematikçilerine çözdürür müsünüz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR