Pentagon'dan Rusya açıklaması

Pentagon Sözcüsü John Kirby, Rusya'nın, Ukrayna sınırındaki askeri hareketliliği konusunda niyetini açıkça ortaya koyması çağrısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 06.04.2021 20:33 GÜNCELLEME 06.04.2021 20:36 DÜNYA
Pentagon'dan Rusya açıklaması
Pentagon'dan Rusya açıklaması

Günlük basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kirby, Rusya'nın, Ukrayna sınırının güneyi ile doğusunda askeri hareketliliğini gözlemlediklerini söyledi.

ABD'nin, Ukrayna'yı savunma ve saldırı ekipmanları ile desteklediğini belirten Kirby, Rusya'yı bölgedeki niyetini gizlemekle suçladı.

Kirby, "Orada niyet tam olarak açık değil. Rusya'nın sınır boylarında bu kuvvetlerini hareketlendirme konusunda niyetini açık etmesi çağrısında bulunuyoruz." ifadesini kullandı.

- Ukrayna-Rusya sınırında gerginlik

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart'ta, Mecliste yaptığı konuşmada, Rusya'nın tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırı yakınlarına askeri sevkiyat yaptığını belirtmişti.

Donbas bölgesindeki krizin çözümüne ilişkin Rusya, Ukrayna ve AGİT'ten oluşan Üçlü Temas Grubu, 27 Temmuz 2020'den itibaren kapsamlı ateşkes kararı almıştı.

Bölgede sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna güvenlik güçleri arasında 2014'ten bu yana süren çatışmalarda, 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Fatih yavuz kanuni 3 yıl önce Şikayet Et
    Onların bir oyunu varsa allahında bir oyunu vardır oyun kuranların en hayırlısı odur oyunlarının içinde hep ülkem vardır
    Cevapla
  • Vay bee 3 yıl önce Şikayet Et
    Atom Bombası olması EN Büyük Çaydırı GÜÇ
    Cevapla
  • ttttt 3 yıl önce Şikayet Et
    Tarihin her sayfasında abd ve rusya karşı karşıya geldikleri anda etraftakiler hep zarar görmüştür. Fakat işin sonunda her zaman ikisi de kazanan olarak olarak devam etmişler dir. Bunlardan fayda değil sadece zarar gelir. Biz kendimize ve dostlarımıza bakalım.
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz hele bir conilerinizi Ukrayna'ya sokun, Rusya'nın niyetini hemen görürsünüz, hemde en parlak tarafından!
    Cevapla
  • Bulut 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Abd ýe sıkıyorsa gel gör diyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR