Floyd davasında, göğüs hastalıkları uzmanı dinlendi

ABD'de siyahi George Floyd'un ölümüne yol açan eski polis Derek Chauvin'in cinayetle suçlandığı davada göğüs hastalıkları uzmanı dinlendi

ABONE OL
GİRİŞ 09.04.2021 01:28 GÜNCELLEME 09.04.2021 01:28 DÜNYA
Floyd davasında, göğüs hastalıkları uzmanı dinlendi
Floyd davasında, göğüs hastalıkları uzmanı dinlendi

Davanın 9. gününde dinlenen göğüs hastalıkları uzmanı Doktor Martin Tobin, Floyd’un oksijen yetersizliğinden öldüğünü açıkladı.

ABD’nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde 25 Mayıs 2020’de siyahi George Floyd’un gözaltına alındığı sırada boynuna baskı yapılarak öldürülmesine ilişkin eski polis Derek Chauvin'in cinayetle yargılandığı dava sürüyor. Davanın 9. gününde göğüs hastalıkları uzmanı Doktor Martin Tobin, Floyd’un uzman görüşü dinlendi. Tobin, Floyd’un tutuklanması sırasında boynunun adeta "bir mengene" ile sıkıştırıldığını bu nedenle oksijen yetersizliğinden hayatını kaybettiğini belirtti. Tobin, bunu asfiksi olarak nitelendirdi.

Tobin’in ifadeleri, savunmanın Floyd’un nefes alamamasının nedeni olarak ortaya attığı ağrı kesici fentanilin iddiasıyla çelişirken, geçtiğimiz sene Haziran ayında yayınlanan bir toksikoloji raporu, Floyd'un kanında fentanil olduğunu tespit etmişti.

Floyd’un yere yatırıldığı sırada asfaltın baskısı sonucu nefes alma yeteneğinin engellediğini ifade eden Tobin, "(George Floyd) caddeye sıkışmış durumda, bu yüzden cadde onun göğsünü genişletmesini önlemede önemli bir rol oynuyor” dedi.
Tobin, kelepçelerin nasıl takıldığının da önemli olduğunu belirterek, Floyd’un nefes almak için kelimenin tam anlamıyla mücadele verdiğini aktardı.

“SAĞLIKLI İNSAN DA ÖLÜRDÜ”

Tobin, Chauvin’in dizini Floyd'un boynundan çekmesinden yaklaşık 4 dakika önce Floyd’un beyin hasarı belirtileri gösterdiğini ve buna maruz kalan sağlıklı bir kişinin de "ölmüş olacağını" açıkladı. Tobin, Chauvin’in dizini Floyd’un boynunda çekmeden yaklaşık 3 dakika önce, “Vücudunda bir gram oksijen kalmadığını" belirtti. Floyd’un son nefesini almasının ardından Chauvin’in dizinin 3 dakika 27 saniye daha Floyd’un boynunda kaldığını ifade eden Tobin, memurlar nabzın olmadığını anladıktan sonra Chauvin’in dizinin 2 dakika 44 saniye daha Floyd’un boynunda kaldığını açıkladı.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR