Almanya'da Merkel dönemi sona eriyor

Almanya'da, COVID-19 salgınıyla mücadeleden sonraki en önemli konu, 26 Eylül'de düzenlenecek genel seçimler. CDU adına seçimlere Angela Merkel katılmayacak.

ABONE OL
GİRİŞ 09.04.2021 12:18 GÜNCELLEME 09.04.2021 12:18 DÜNYA
Almanya'da Merkel dönemi sona eriyor
Almanya'da Merkel dönemi sona eriyor

Almanya'da 16 yıllık Angela Merkel dönemi sona erecek. Yeni dönem ise 26 Eylül'deki seçimlerden sonra başlayacak ve yeni başbakan ülke siyasetine yön verecek.

SÖDER'İN İSMİ ÖNEM ÇIKIYOR

Milletvekili genel seçimlerinin yapılacağı tarihe 5 buçuk ay kala siyaset hareketlendi.

Başbakan Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik CDU ile kardeş partisi Hristiyan Sosyal Birlik CSU dikkatleri çekiyor.

Yakın zamana kadar CDU Genel Başkanı Armin Laschet'in başbakan adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak son dönemde kamuoyu yoklamalarında ve birlik partileri içinde CSU Genel Başkanı Markus Söder'in  ismi daha fazla öne çıktı.

ADAY BELİRLEMEK ESKİSİNDEN ÇOK DAHA ZOR

Hristiyan Birlik Partileri bugüne kadar başbakan adaylarını ortak kararla belirlediler. Ancak bu seçimde, aday belirlemek daha zor olacak. Merkel'in katılımıyla yapılacak Birlik Partiler'nin meclis kapalı grup toplantısında ilk değerlendirmeler yapılacak.

YEŞİLLER'İN ADAYI MERAK KONUSU

Almanya'da başbakan adayının merakla beklendiği bir başka parti olan Yeşiller'in oy oranı artmaya devam ediyor.

Yeşiller'in başbakan adayı önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Tarihinde ilk kez başbakan çıkarma şansı yakalayan Yeşiller’in Annalena Baerbock ’u başbakan adayı gösterme olasılığı yüksek.

Ancak eyalet düzeyinde bakanlık tecrübesi bulunan Robert Habeck'in de olası adaylar arasında ismi geçiyor.

SOSYAL DEMOKRATLAR ADAY BELİRLEDİ

İktidarda koalisyon ortağı olan Sosyal Demokrat Parti ise Finans Bakanı Olaf Scholz'u başbakan adayı olarak aylar önce belirlemişti. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR