Erdoğan ile Putin arasında Ukrayna zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin Ukrayna konusunun konuşulduğu bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.04.2021 17:42 GÜNCELLEME 09.04.2021 18:22 DÜNYA
Erdoğan ile Putin arasında Ukrayna zirvesi
Erdoğan ile Putin arasında Ukrayna zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin Ukrayna konusunun konuşulduğu bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Reuters'in yayınladığı habere göre telefon görüşmesinde iki ülke arasında yaşanan gerilimin ele alındığı belirtildi.

Reuters görüşmede ele alınan konulara ilişkin "Putin, Erdoğan ile görüşmesinde Ukrayna'yı provokatif eylemler yapmakla suçladı ve Montrö'nün korunmasının önemini vurguladı." notunu iliştirdi.

Rusya'dan Karadeniz'de askeri müdahale sinyali, ABD ve Türkiye'den açıklama

KAYNAK : AA
YORUMLAR 64 TÜMÜ
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Putin tam sarı çiyan. Bunlardan dost olmaz unutmayın
    Cevapla
  • @VATAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Gostermelik RUS AMERIKAN dalasmasinda Turkiye kesinlikle taraf olmamali. NATO imis hikaye. Bunlari cok gorduk . 1964 yilinda Kibris buhraninda size SSCB saldirirsa destek olmayiz diyen ABD ye guven bence kocaman sifirdir.
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi egemenlik alanında, topraklarında veya deniz sahasında, ABD'ye saldırı olmadığı sürece Nato'nun ittifak maddesi işlemez! Montrö anlaşması çerçevesinde ABD'de isteğe ve izine bağlı olarak türk boğazlarını kullanıp karadenize savaş gemileri sokabilir. Ancak ABD Nato'yu bahane edip Türkiye'nin egemenlik sahasından Türkiye'nin komşusu bir ülkeye saldırı veya tahrik etme hakkı yoktur!
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye avrupa lilar gibi deyildir sayin putin türkiye anlasmalara uyacaktir montrö dahil
    Cevapla
  • yaz 3 yıl önce Şikayet Et
    abd karadenizi karıştırmaya ortadoğuya benzetmeye çalışıyor, rusyayı yıkmak istiyor. rusya abd çin birer imparatorluk, türklere zarar vermeden yıkılsalar iyi olur. Rusya yıkılırsa türki cumhuriyetlerde hem abdnin desteklediği ruslar hem abd katliam yapar türkleri katlederler soykırım uygularlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR