Ukrayna'dan gerilimi azaltan açıklama

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, ülkesinin Donbas'ta saldırı hazırlığı içinde olduğu iddialarının gerçek olmadığını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 09.04.2021 19:36 GÜNCELLEME 09.04.2021 19:36 DÜNYA
Ukrayna'dan gerilimi azaltan açıklama
Ukrayna'dan gerilimi azaltan açıklama

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığının Facebook hesabından yapılan açıklamaya göre, Homçak, ülkesinin Donbas'ta saldırı hazırlığı içinde olduğu iddialarının Ukrayna'yı uluslararası arenada itibarsızlaştırmayı amaçladığını belirtti.

Homçak, iddiaların, Donbas bölgesinde panik yaratmayı hedeflediğine dikkati çekerek, "Ukrayna'nın, Donbas'ta saldırıya hazırlandığını iddia eden açıklamalar gerçek değil ve dezenformasyon amaçlayan bir kampanyadır." ifadelerini kullandı.

Krizin çözümünde siyasi ve diplomatik yolun öncelik olduğunu aktaran Homçak, "Ukrayna topraklarının güç yoluyla kurtarılması çok sayıda sivil ve asker insanın ölümüyle sonuçlanacaktır ve bu Ukrayna için kabul edilemez." değerlendirmesinde bulundu.

Homçak, Ukrayna ordusunun, Ukrayna'nın Avrupa-Atlantik yolunda ilerleyişini desteklediğini belirterek, NATO ile stratejik seviyede askeri iletişimi ve Karadeniz'de iş birliğini güçlendirdiklerini vurguladı.

Erdoğan ile Putin arasında Ukrayna zirvesi

Ülkesinin Avrupa-Atlantik seçiminin egemenlik hakkı olduğunu belirten Homçak, Rusya'nın bu duruma karışmaya hakkı olmadığını kaydetti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’nın, Donbas’taki krizin çözümünü tamamen askeri yoldan çözme fikrine sahip olduğunu iddia etmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Anti satan 3 yıl önce Şikayet Et
    İstediğin yalanı kullan rus orayı almayı kararlaştırmış değiştiremezsin
    Cevapla
  • Memoral 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizi karıştırmayın ve bize güvenmeyin kendimizi koruyacak gücümüz olsun diye uğraşıyoruz Allah ın izniyle. Ayrıca bize ne hristiyan bir toplum için neden savaşa girecez Allah bilir olsen şehit olmazsın. O yüzden Allah bizleri Müslümanları korusun
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    kendi gucu var ise kazanir usa nato avrupa umut baglar ise geri kalan da gider
    Cevapla
  • adem058 3 yıl önce Şikayet Et
    eger bunlar dolaylı savasa turkıyeyı sokmak ıstemıyorsa abd bende uzaylıyım fotografa bıraz buyuk bakın
    Cevapla
  • Güvenlik uzman 3 yıl önce Şikayet Et
    Asker biliyor kapasotesini 6 tane sihala rusyaya kafa tutulmaz 2 saate oturur kieve ondan sonra at atabilirsen amerika mamerika nato avrupa hava civa napolyon hitler örnekleri ortadayken
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR