Kim Jong-un bu kez de Eğitim Bakanı'nı öldürttü

Eniştesini köpeklere yem eden, bir generali piranalara parçalatan Kim Jong-un, bu kez de Eğitim Bakanı Ri Guk Chol'u öldürttü.

ABONE OL
GİRİŞ 10.04.2021 14:33 GÜNCELLEME 10.04.2021 15:44 DÜNYA
Kim Jong-un bu kez de Eğitim Bakanı'nı öldürttü
Kim Jong-un bu kez de Eğitim Bakanı'nı öldürttü

Güney Kore merkezli Daily NK gazetesi, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile ilgili önemli haberi sayfalarına taşıdı.

Habere göre, Kim Jong-un yeterli görüntülü arama gerçekleştirmeyen, yönetimin ilkelerini uygulamada başarısız olan ve iş yükünden de şikayet eden Eğitim Bakanı'nı idam etti.

Daily NK haberini, Kuzey Kore rejimindeki Organizasyon ve Rehberlik Departmanı'ndan (ODG) sızan bir belgeye dayandırdı. ODG'nin soruşturmasında eğitim komisyonunun başarısızlığı araştırıldı, bazı eğitimcilerin hükümetin politikalarını eleştirdiği belirlendi.

Soruşturmanın ardından adı açıklanmayan eğitim bakanı idam edildi. Daily NK, yeni Eğitim Bakanı'nın adını Ri Guk Chol olarak verdi. Ri Guk Chol, ülkenin ilk üniversitesi olan başkent Pyongyang'daki Kim Il Sung Üniversitesi'nin rektörü olarak görev yapıyordu.

Kim Jong-un vatana ihanetle suçladığı eniştesi Çang Sung-taek ve 5 diğer görevliyi, 2013 yılının sonunda düzenlenen Komünist Partisi Genel Kurul Toplantısı'ndan üniformalı görevler tarafından apar topar çıkarttırmış, daha sonra köpeklerle dolu bir kafese attırmıştı.

Kim Jong-un 2019 yılında ise, kendisine darbe girişiminde bulunmakla suçladığı bir generali piranalarla dolu bir akvaryuma atarak infaz ettirmişti.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • TATAR REMİ 3 yıl önce Şikayet Et
    gandi kemaaal diktatör görmek istiyorsa kuzey koreye baksın işkenbeden sallamasın.
    Cevapla
  • 44((◉‿◉))44 3 yıl önce Şikayet Et
    Rektör şimdiden başlamıştır, Ölmek istemiyorum ölmek istemiyorum diye bağırmaya. sonunu biliyor
    Cevapla
  • Eyüp1 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanımıza diktatör diyerek geviş getiren ucuz insanlar,hangi biriniz idam edildiniz veya ite kurda atıldınız.Kör değilseniz bu resimdeki diktatör işte bakınız.Anlayabilirseniz beyniniz varsa tabii okuyunuz haberi diktatör neler yaparmış.
    Cevapla
  • sebahattin Yağmur. 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel özetlemişsin kardeşim.
    Cevapla
  • Cita 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya abi köpekler aç ise neden.adamı verip yediriyor köpek maması yokmu tuhaf bir haber
    Cevapla
  • jkll 3 yıl önce Şikayet Et
    Kafan mı güzel.
    Cevapla
  • Ank.06 3 yıl önce Şikayet Et
    görün,işitin.......ülkemin kominist sevicileri.kominist rejim edemek diktatörlük demektir.tek partili,seçimsiz yönetim demektir.işçi,köylü yönetimi derler ama ışçı de,köylüde köledir.çok sesli basın yoktur.grev derler kominizmde grev hakkıda yoktur duyuyormusun disk . kominizim diye sokağa dökülen bizim gençlere duyrulur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR