Fransa, açıkça ülkenin içişlerine karıştı: Müdahale etmekten çekinmeyiz

Fransa, Lübnan'da hükümetin kurulamamasına ilişkin 'Lübnan'ın çıkarları yerine kişisel çıkarlarını tercih edenlere karşı eyleme geçmekten çekinmeyiz' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.04.2021 03:31 GÜNCELLEME 13.04.2021 03:41 DÜNYA
Fransa, açıkça ülkenin içişlerine karıştı: Müdahale etmekten çekinmeyiz
Fransa, açıkça ülkenin içişlerine karıştı: Müdahale etmekten çekinmeyiz

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes von der Mühll, Lübnan basınında Fransa'nın bazı Lübnanlı siyasetçilere yaptırım uygulama hazırlığında olduğuna dair haberlerin yer almasına ilişkin soruya yazılı yanıt verdi.

LÜBNAN'DAKİ SİYASİ PARTİLERE GÖZDAĞI

"Fransa'nın, Lübnan'ın genel çıkarları yerine kişisel çıkarlarını tercih eden siyasetçilere karşı eyleme geçmekten çekinmeyeceğini" ifade eden Mühll, bu konuda ortaklarıyla ve özellikle Avrupa Birliği (AB) ile iletişim halinde olduklarını belirtti.

Lübnan’da kurulamayan hükümet ve Hariri’nin açmazları

MACRON: HÜKÜMETİN KURULMASI İÇİN HER ŞEY YAPILMALI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 18 Mart'ta yaptığı açıklamada, Lübnan'ın "çökmemesi" ve ülkede hükümetin kurulması için her şeyin yapılması gerektiğini bildirmişti.

6 Ağustos ve 1 Eylül 2020'de Lübnan'ın başkenti Beyrut'u ziyaret eden Macron'un hükümetin kurulması için baskıları ve girişimleri sonuç vermemişti.

Macron, 2020'nin aralık ayı başında Lübnan'ı ziyaret etmeyi planlamış ancak yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanması dolayısıyla ziyaret iptal etmişti. Ziyaret için henüz yeni bir tarih belirlenmedi.

- LÜBNAN'DAKİ HÜKÜMET KRİZİ

Cumhurbaşkanı Mişel Avn, ekonomik kriz nedeniyle düzenlenen protestolar sonucu 29 Ekim 2019'da istifa etmek zorunda kalan eski Başbakan Saad Hariri'yi 22 Ekim 2020'de yeniden hükümeti kurmakla görevlendirmişti.

Ancak ülkedeki mezhep eksenli siyasi güçlerin bakanlık paylaşımında yaşadıkları anlaşmazlıklar nedeniyle hükümet kurma çalışmalarında ilerleme kaydedilmedi.

Lübnan'da farklı dinleri ve mezhepleri karşı karşıya getiren iç savaşı sonlandıran 1989'daki Taif Antlaşması gereğince, Lübnan Meclisi'ndeki 128 sandalye, Müslümanlar ve Hristiyanlar arasında yarı yarıya paylaştırılıyor.

Kamu borcunun 90 milyar doları aştığı Lübnan, 1975-1990 yıllarındaki iç savaştan bu yana en büyük ekonomik krizlerden birini yaşıyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • Namyelüs 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransa'nın çıkarları yerine Lübnan'ın çıkarlarını savunanlara karşı harekete geçecekmiş emperyalist Macron.Kendini 100 yıl öncesinin Fransa'sı zannediyor,Orta Doğu'yu da 100 yıl öncesinin coğrafyası.
    Cevapla
  • Gūçlū türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomisi savunmasi askeri gücü silahı zayıf ülkeler güçlü ülkeler tarafından yutulur hiç bir zaman unutulmamalıdır. Türkiyemiz güçlü devlettir.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    MACRON amucaaa..Sen önce ülkendeki sarı yelekliler eylemlerini bastır..Boyundan büyük işlere girme istersen.. Geçen sefer "Fransa içinde birlik beraberlik sağlayacağım diye NOTR DOME kilisesini yakıp orda milli birlik beraber olalım " tiyatrosu oynadın ama yine bi fayda etmediğini gördün..
    Cevapla
  • alpagu 3 yıl önce Şikayet Et
    LUBNAN meclıs yasasını degıstırmedıgı muddetce duzelemez bu yuzden yarı musluman yarı gavur ıle kurulan meclıs ve hukumetin ayakta durup kendıne gelmesı mumkun degıl kısaca chp nın yuzde 50 oy aldıgını dusunun bu ulke ye ne olur buda ole bırsey:))
    Cevapla
  • fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    dedi bişe...
    Cevapla
  • Behcet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün hepiniz gebereceksiniz ve biz müslümanlar birlikte güzel günler yaşayacağız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR