Suudi Arabistan ile Yunanistan arasında Patriot anlaşması

Suudi Arabistan, Yunanistan'dan Patriot hava savunma sistemini kiralama kararı aldı. Anlaşma önümüzdeki günlerde imzalanacak.

ABONE OL
GİRİŞ 13.04.2021 09:36 GÜNCELLEME 13.04.2021 09:37 DÜNYA
Suudi Arabistan ile Yunanistan arasında Patriot anlaşması
Suudi Arabistan ile Yunanistan arasında Patriot anlaşması

Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Protothema'ya göre; Yunan Dışişleri ve Savunma Bakanlarının, 20 Nisan 2021'de Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gerçekleştirecekleri ziyaret kapsamında bir dizi anlaşma imzalanacak.

Gerçekleştirilecek ziyaret kapsamında Suudi Arabistan'ın Yunanistan'dan kiralamak istediği Patriot hava savunma sistemleri için sözleşme imzalanacak.

Suudi Arabistan bir süredir Yunanistan Hava Kuvvetleri'ne ait MIM-104 Patriot hava savunma sistemlerinin kiralanmasına yönelik girişimlerde bulunuyordu. Sözleşme kapsamında Suudi Arabistan kiralanacak sistemin nakliye, bakım ve yükseltilme masraflarını karşılamayı taahhüt edecek.

Yunanistan, Suudi topraklarına bir Patriot hava savunma füze bataryası yerleştirerek, Krallığın kritik altyapısına yönelik, özellikle Yemen'deki İran destekli Husi milislerinden gelen füze saldırılarına karşı hava savunmasını güçlendirmesine yardımcı olacak. Plan, Patriot'a yaklaşık 40 Yunan askeri personeli eşlik etmesi yönünde.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Şubat 2021'de, yeni yasa tasarısının Parlamento Komitesi'ndeki görüşmesi sırasında hükümetin, MIM-104 Patriot hava savunma sisteminin transferi, kurulumu ve operasyonel hale getirilmesi için Suudi Arabistan ile sözleşme imzalanacağını söylemiş, konuya ilişkin, "Suudi Arabistan'a vereceğimiz sistem saldırı silahı değil savunma silahıdır. Ülkemiz saldırgan bir politika izlemedi ve asla bu politikayı da takip etmiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Dendias, Twitter hesabından ise, Atina'nın Suudi Arabistan ile Patriotlar için bir sözleşme imzalayacağını, ancak Patriotların bir saldırı silahı değil, savunma silahı olduğunu ve hava sahasını savunduğunu ifade etmişti.

KAYNAK : DefenceTurk
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • asıl olan 3 yıl önce Şikayet Et
    biz kendi yaptigimiz ataklari pakistana satamiyoruz da sirf motorlari abd den aldigimiz icin bu adamlar amerikan mali patriotlarini nasil kiraya veriyorlar o zaman bizde pakistana ataklari veririz kiraladik deriz olaya bak ya
    Cevapla
  • Osmanlı torunu 3 yıl önce Şikayet Et
    haçlı zihniyeti adamların s300 var üstüne birde patriyut ver bu hilalle haçın savaşı ve bu savaşı haçlılar hicbir zaman bitirmedi bitirmeyecekte
    Cevapla
  • laborforce 3 yıl önce Şikayet Et
    Suriye ye İran a Irak a sınırı olan Türkiye ye Patriot verme, hiç bir riski olmayan sınırlara sahip Yunan a ver , sonra da niye S-400 aldın deyip bizi F35 programından çıkar. Gavur ABD yatacak yerin yok. Az kaldı. Sonun yakındır, bekle bizi.
    Cevapla
  • Es dadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman kardeşler ey gidi günler hey
    Cevapla
  • vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    fakirlik böyle bişey işte savunma sistemini kiralar yeniletirsin bide bize kafa tutmaya kalkarsın aç yunan
    Cevapla
  • Pöh45 3 yıl önce Şikayet Et
    ERTUĞRUL kardeş bu yorumdan sen ne anladın. Adamın yaptığı yorum doğru ama yanlış anlayan sensin. Fakir diye yunana diyor zaten.
    Cevapla
  • ERTUGRUL 3 yıl önce Şikayet Et
    Haberi iyi oku Suudi Arabistan Yunandan kiraliyor onlar fakir degil halki fakir ama önemi yok krallari indirmedikcede fakir kamaya mecburlar cünki Perol gelirlerini Abdye yatirmak mecburiyetindeler cekememek sartiyla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR