Bakan Çavuşoğlu'ndan Rusya'nın uçuş sınırlamasına açıklama!

Rusya'nın Türkiye ile uçuşları sınırlamasına yönelik açıklama yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Kararın arkasında siyasi bir gerekçe görmüyorum" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.04.2021 09:34 GÜNCELLEME 14.04.2021 10:52 DÜNYA
Bakan Çavuşoğlu'ndan Rusya'nın uçuş sınırlamasına açıklama!
Bakan Çavuşoğlu'ndan Rusya'nın uçuş sınırlamasına açıklama!

Son dakika haberine göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Türkiye ile uçuşları sınırlamasına yönelik açıklama yaptı.

UÇUŞLARIN BAŞLAMASI KONUSUNDA ÇALIŞIYORUZ

Kararın olumsuz etkileri olacağını söyleyen Çavuşoğlu, "Uçuşların başlaması konusunda çalışıyoruz" dedi.

Çavuşoğlu, "Kararın arkasında siyasi bir gerekçe görmüyorum" ifadelerini de kullandı.

MISIR İLE YENİ DÖNEM

Bakan Çavuşoğlu Mısır ile ilişkilerde yeni bir döneme girildiğini ifade etti. Yeni dönemde kurulacak ilişkilere de dikkat çeken Dışişleri Bakanı "Mısırla ziyaretler neden olmasın karşılıklı ziyaretler de görüşmeler de olur" dedi.

Mısır'a Büyükelçi atanıp atanmayacağına ilişkin soruyu Çavuşoğlu şöyle yanıtladı:

"Şu anda konuşmadık. Bakan yardımcıları ve diplomatlar düzeyinde bir toplantı olacak. Orada gündeme gelir, henüz daha tarih belli olmadı. Daha sonra ise bizler de bir araya gelir. Orada konuşulur bunların detayları."

YORUMLAR 51 TÜMÜ
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Mısır Doğu Akdenizde emperyalizm tarafından kendine az pay verilmesini gördü. İsrail ve BAE'in Mısır'ın altını oyacak şekilde Süveyş kanalına alternatif bir kanal inşa çalışmalaını gördü.. Kendine dostça yaklaşan Türkiye'nin değerini anladı...
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    2011’den itibaren Arap Baharı başladı. 2012’de Fransa Libya lideri Kaddafi’ye saldırdı. 2013’de Mısır’da askeri darbeyle SİSİ işbaşına geçti. ama her yerde bombaların patlaması boşuna değildi, 2015-16’da “Türk Baharı” gerçekleştirmek istediler, FETÖ darbe girişimi oldu. Doğu Akdeniz çevresindeki ülkeler dizayn ediliyordu. ABD’den gelen telefonla “SİSİ ALEL ACELE YUNANİSTANLA ANLAŞMA İMZALADI”..
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar ülkeler kin tutmaz. Bakıyorum yok sisi yok rabia . Elbette unutmamak gerekir. Lakin sisiye düşman kalarak mısırlı kardelerimizi kaybetmek olmaz. Gerekirse onunla da ilişki kurup hem siyasi hem ekonomi hemde mısır halkına yakınlık kurabiliriz
    Cevapla
  • Salih Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayin sisi.
    Cevapla
  • Hello65 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu arkadaş bize ne sisi den. Biz ticaretimize bakalım. O mısırın iç işleri. Olayları fazla icsellestiriyoruz
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Mısır halkı darbeye karşı sesini çıkarmadı darbeye sesiz kaldı bi süre sonra sis bastırdı direnselerdi bizim gibi 15 temmuzda nasıl kazandık izin vermedik mecbur mısırla ilişkileri düzelteceğiz yoksa yunanistana kayıyor israile rumlara o yüzden akılla hareket ediliyor mısır halkı sisiye razı olmuşken bizim yapabileceğimiz bişey yok
    Cevapla
  • Kry 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlarda direndiler ve bastırdılar darbeyi.. ama 3 gün sonraki darbeyi hesaplayamadılar.. biz eve girmedik, oyüzden sonraki darbelere cesaret edemediler..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR